C20 ses ikke forlade parkeringspladsen

De danske aktier ventes ikke at rykke sig voldsomt fra start fredag på trods af, at de amerikanske og asiatiske aktier steg pænt torsdag.

Læs mere
Fold sammen

Dagen er samtidig tør for større regnskaber, mens Tyskland alene byder på interessante nøgletal.

Dermed ventes det toneangivende C20 Cap-indeks heller ikke at komme i gear fredag, efter det torsdag endte med en begrænset stigning til indeks 652,68 oven på to dages fald.

- Fredagen ser ud til at blive af den stille slags, hvor det eneste interessante økonomiske nøgletal ser ud til at blive IFO-instituttets erhvervsbarometer for november i Tyskland. Her venter vi en lille stigning, efter at indekset lidt overraskende faldt i oktober trukket ned af mere nedtonede vurdering af fremtiden blandt virksomhederne, skriver Handelsbanken i sit morgenbrev.

Ifo-indekset, der tager temperaturen på virksomhedernes tilstand i Tyskland, ventes ifølge Bloombergs estimater at stige en smule til 107,7 i november.

Det er ganske begrænset med selskabsspecifikke nyheder fredag.

Aktionærerne i Royal Unibrew, der torsdag kunne notere sig en værdistigning på 7 pct. på deres aktier i bryggeriet, kan få yderligere at glæde sig over. Det efter Nordea har hævet sit kursmål på aktien til 785 kr. fra tidligere 760 kr.

Torsdag morgen leverede Royal Unibrew et regnskab for tredje kvartal, der viste en omsætning på 1263 mio. kr. og et driftsoverskud på 224 mio. kr. Begge tal klart over forventningerne i markedet ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

Også Rockwool bliver belønnet for sit regnskab for tredje kvartal fredag, det SEB har hævet sit kursmål til 915 kr.

Bavarian Nordic kan notere sig en god nyhed fra Canada, hvor sundhedsmyndighederne har godkendt koppevaccinen Imvamune til nødsituationer.

- Den canadiske godkendelse af Imvamune er en fortsættelse af vores gode samarbejder med regeringer om deres biologiske beredskab. Vi har samarbejdet med den amerikanske regering omkring udviklingen af vores koppevaccine i mere end 10 år, og er tilfredse med, at Canada nu også drager nytte af dette succesfulde samarbejde, udtaler Anders Hedegaard, administrerende direktør i Bavarian Nordic.

Blandt de mere perifære selskaber må aktionærer i SAS fredag morgen forholde sig til, at det skandinaviske flyselskab og American Airlines har opsagt deres prissamarbejde.

- Som vi har fået forklaret det, er det en kommerciel beslutning. Det har ikke noget med sammenlægningen af American Airlines og US Airways at gøre. Tilsyneladende ønsker man at knytte tættere bånd til selskaberne i egen alliance. Det samme oplever vi i Star Alliance, siger pressechef Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS i Danmark til Check-in.dk

Fredagens eneste regnskab kommer fra A&O Johansen, der i første halvår fik et resultat på 55,2 mio. kr. Selskabet skal dermed have løbeskoene på, da man har lovet markedet et resultat før skat for hele året på 125 mio. kr.

/ritzau/FINANS