C20 og kompagni lagt ned i timevis af teknisk uheld

C20 og de andre store aktieindeks i Danmark og resten af Norden var fortsat lagt ned ved dansk børslukketid onsdag.

NASDAQ OMX Copenhagen, Fold sammen
Læs mere

Det var tekniske problemer hos Nasdaq kort før klokken 13 onsdag, der skabte forstyrrelsen, og i løbet af aftenen skal den bagvedliggende årsag til problemet undersøges nærmere.

»Nu hvor markederne er lukkede, får indeksteamet kigget på, hvad der er den bagvedliggende årsag til fejlen, og når man ved det, har man også større overblik over, hvad der har forårsaget det, og hvornår det er tilbage igen,« siger Javier Lopez, der er kommunikationschef hos Nasdaq, til Ritzau Finans.

Han vurderer, at aktieindeksene "alt andet lige" vil være oppe at køre igen torsdag. Da beregningen af indeksene har været stoppet siden middagstid, sender Nasdaq manuelle beregninger af indeksenes slutniveauer ud i løbet af aftenen.

Kommunikationschefen oplyser, at der endnu ikke er overblik over, hvordan problemet er opstået, men at det tyder på, at det skyldes en fejl i Nasdaqs markedsdatasystemer.

De enkelte aktier blev fortsat handlet og opdateret med friske kurser, men indeks som de toneangivende danske som C20, C20 Cap, C25 samt Nasdaqs hovedindeks i Stockholm, Oslo, Helsinki og Reykjavik var ude af drift en stor del af onsdagen.

C20 Cap blev sidst noteret i 1127,16 point klokken 12.58. Det var et fald på 0,3 pct. i forhold til tirsdagens lukkekurs.