C20 leverede en pæn åbning

De danske aktier oplevede fin fremgang i torsdagens indledende handel, og C20-indekset lå 0,3 pct. højere i 510,42. Den dansk/britiske vagt- og sikkerhedskoncern G4S leverede et kurshop.

Billedet på de europæiske aktiemarkeder var mere grumset, idet de tre store europæiske indeks i løbet af de første 20 minutter tabte modet og lå med marginale udsving. Investorerne fik ellers gode halvårspræsentationer fra de europæiske giganter ABB, Skanska og Shell Group.

G4S åbnede 6,2 pct. højere i kurs 25,8. Der er rygter om en kapitalfonds overtagelse af selskabet. Desuden oplsyte vagt- og sikkerhedskoncernen, at den køber Omada Fire and Security Group og de resterende 84,3 pct. af aktierne i Bell Communications, som G4S allerede har 15,7 pct. af. Dermed bliver selskabet markedsførende i Irland inden for vagttjenester (manned security services) og den næststørste inden for elektronisk sikkerhed og overvågning.

Vestas, som åbnede 0,5 pct. højere i 378,5, fik onsdag efter dansk lukketid konkurrentnyt fra Indien. Suzlon skuffede fælt med sit kvartalsregnskab, hvor overskuddet faldt 54 pct., men valutakursudviklingen spillede en ikke uvæsentlig rolle. Selskabet fik et overskud på 894 mio. rupees (ca. 120 mio. kr.), mens analytikere ifølge Bloomberg News havde ventet et overskud på 1,71 mia. rupees. Suzlon-aktien tabte godt og vel 6 pct. i nattens handel. Desuden var der nyt fra den tyske konkurrent Repower, som har landet en amerikansk ordre på 44 vindmøller med en samlet kapacitet på 88 MW.

A.P. Møller - Mærsk-konkurrenten Cosco, der er Kinas og Asiens største containerrederi, venter en "markant transaktion", sandsynligvis et køb af moderkoncernens tørlastrederidivision. Købet ventes finansieret med en aktieemission, og China Cosco Holding har standset handlen med sine aktier på børserne i Hongkong og Shanghai, skriver Bloomberg News. Inden suspenderingen lå Cosco-aktien med en fremgang på mere end 5 pct. A.P. Møller - Mærsk åbnede 0,3 pct. højere i kurs 73.900.

Biotekselskabet Bavarian Nordic, som åbnede 0,8 pct. lavere i kurs 461, har indgået et forlig med den britiske konkurrent Acambis. Bavarian vil modtage såkaldte royalties- og milepæl-betalinger, men betalingerne er af begrænset omfang.

- Det er ikke millioner, vi taler om, siger juridisk chef hos Bavarian, Li Westerlund, til RB-Børsen.

Nordea følger ikke Simcorp-aktien, som åbnede 1,9 pct. højere i kurs 1238. Nordea finder alligevel, at der vil være tale om en ganske interessant investering. Det fremgår af finanshusets kommentar til aktiemarkedet torsdag morgen.

- Vi har ingen analysedækning på aktien, men finder aktien interessant i lyset af den markante vækst, de fleste kapitalforvaltere oplever i disse år, hvorved efterspørgslen på Simcorps finansstyringssoftware alt andet lige vil være stigende, skriver Nordea.

(RB-Børsen)