C20 kunne ikke fortsætte rekordstimen

Efter seks dage med lukkerekorder måtte C20-indekset opgive rekord-ævred, selv om det var tæt på nye højder. Indekset lukkede fredag marginale 0,1 pct. lavere i 512,07, efter at have ligget i plus det meste af dagen.

De udenlandske indeks var præget af betydelige tab efter en serie svage regnskabspræsentationer. Herhjemme tiltrak Nordea sig opmærksomhed efter torsdagens regnskab, og der var generelt var gode ord til bankerne.

Nordea lukkede 0,8 pct. lavere i kurs 89,8. Banken, der torsdag aflagde et positivt regnskab, fik hævet kursmålet af Deutsche Bank til 13,1 euro fra 12,9 euro.

Samtidig fastholdes anbefalingen "køb". Ifølge aktiehandler Gert Jørgensen fra Danske Bank vidner regnskabet om en god underliggende vækst.

- Der har været en lille smule lettelse over, at de faldende boligpriser ikke har svækket betalingsevnen, som vi ellers har set internationalt - primært i de amerikanske banker. Men regnskabet viser, at der stadig er en god underliggende vækst i Norden, udtalte Gert Jørgensen.

Finansaktier er billige i forhold til det øvrige marked på trods af solide kursstigninger det seneste kvartal. Derfor mener analytiker Anders Lund Larsen fra Formuepleje, at porteføljen skal drejes i den retning. De seneste dages fokus på banksektoren fortsætter således.

- En nærmere gennemgang (af markedet) viser, at de billige aktier i høj grad domineres af to sektorer, nemlig finans og energi. Specielt finansaktier ser pt. attraktive ud i både absolut og relativt perspektiv, skrev Anders Lund Larsen. Sydbank lukkede 0,7 pct. lavere i kurs 277, mens Danske Bank, der er Danmarks største, faldt 0,6 pct. til kurs 237,3. Jyske Bank, der tirsdag kommer med regnskab, sluttede 0,8 pct. højere i kurs 422.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie lukkede 0,1 pct. højere i kurs 74.300. Det sker, efter at de konkurrerende asiatiske rederier natten til fredag oplevede fremgang.

- Der er så meget gang i kedlerne i Kina, at der ikke er noget, der tyder på, at den ratestigning, vi har set indtil videre, vil løje af med baggrund i en aftagende vækst i Kina, udtalte aktiehandler Gert Jørgensen fra Danske Bank.

Carlsberg vinder markedsandele i Bulgarien. Således er Carlsbergs ølsalg steget 34 pct. i første halvår af 2007, mens det samlede salg af øl kun steg 16 pct. Bryggeriaktien sluttede 0,4 pct. højere i kurs 722.

Novo Nordisk og Neurosearch fik konkurrentnyt sent torsdag. De europæiske sundhedsmyndigheder har afgjort, at Sanofi-Aventis midlet mod fedme, Acomplia, ikke må bruges af depressive patienter. Novo Nordisk lukkede 0,3 pct. lavere i kurs 595, mens Neurosearch lukkede 0,7 pct. højere i kurs 284.

RB-Børsen