C20 kneb sig til fjerde rekord på stribe

Efter at have åbnet i topform og for fjerde dag i træk pænt i rekordterritorium fes gassen af eliteindekset C20.

Foto: Jens Nørgaard Larsen.
Læs mere
Fold sammen
Efter at have åbnet i topform og for fjerde dag i træk pænt i rekordterritorium fes gassen af eliteindekset C20, som fredagen skred frem, og i løbet af eftermiddagen kæmpede indekset for at sætte endnu en rekord. Lidt op lidt ned og så tilbage igen, gik det lystigt frem til lukningen. Tirsdag, onsdag og torsdag bød på C20-rekorder og også fredag kneb indekset sig i rekord - den fjerde på stribe C20-indekset lukkede i 523,48 - beskedne 0,2 pct. højere.

Nogle aktier vendte rundt fra plus til minus i fredagens handel. En af de aktier, der tog den tur, var Danske Bank, der fulgte med finansaktierne, som generelt lå lavere.

Danske Bank åbnede over 108 kr., men lukkede næstsidst i C20 med et fald på 1,5 pct. i 106,20 kr. Andre bankaktier holdt sig dog i positivt terræn. Nordea steg 0,4 pct. til 57,25 kr. Jyske Bank steg ligeledes 0,4 pct. til 174,20 kr.

Vestas glimtede klart i toppen af C20 og er med flere længder årets højdespringer i C20. Vestas er steget omkring 30 pct. siden nytårsraketterne fløj rundt på himlen. Det er næsten tre gange mere end Pandora på andenpladsen, der har realiseret en stigning på godt 10 pct. i år.

Fredag steg Vestas 5,3 pct. til 41,73 kr. Positive toner fra Kinas vindmølleindustri torsdag er, som udsigten til et bedre marked i USA takket være PTC-forlængelsen, med til at fastholde det positive momentum i aktien. Fredag kunne Vestas meddele, at selskabet har fået endelig godkendelse fra sine finansieringskilder på de nye kreditfaciliteter, man oplyste om sidste år i november.

Mærsk-aktierne sejlede lidt op og lidt ned og endte i en bølgedal med et fald på 0,4 pct. for B-aktien, der lukkede i 45.920 kr. Der var pæn fremgang torsdagtakket være de bedre udsigter for især Kinas økonomi. Og fredag viser den ugentlig opgørelse over containerfragtrater fra Shanghai, SCFI-indekset, en stigning på 7,3 pct., hvilket afspejlede langt bedre priser for rederierne.

FLSmidth landede fredag en ordre fra Afrika og lå på den konto pænt til i C20 trods fald i råvarepriserne ude i verden. Aktien lukkede næsthøjest i C20 - 1,4pct. højere i 346,90 kr.

- Det er interessant at notere sig, at ordren kommer gennem FLSmidths opkøbte selskab i Australien, Ludowici, vurderede aktierådgiver Jesper Bamberger fraNordea over for Ritzau Finans.

Novozymes er "key sell" hos Citigroup, skriver Blooomberg News. Det er med til at placere aktien i bunden af C20 med et fald på 2,3 pct. til 158,70 kr.

I sidepapirerne kom der trafiktal for december fra SAS. SAS-aktien har haft en god uge, og trods et fald på et par procent torsdag, og yderligere 2,3 pct.fredag, til 8,65 kr. omkring en femtedel højere end ved udgangen af sidste uge.

Passagertrafikken målt som RPK steg 2,4 pct., mens den gennemsnitlige billetpris - yield'en - faldt 0,1 pct. for november. I december ventes den dog højere.

Brøndby IF er fortsat i fokus. Fredag kom der en aftale om lønnen for spillerne. Det honorerede markedet dog med et kursfald på 5 pct. til 13,3 kr., da der ikkevar meget nyt om indholdet.

Ejendomsselskabet Victoria Properties opgav ævret. Selskabet kunne ikke nå til enighed med sin långivere om en aftale og har derfor valgt enten at sælgeselskabet eller selskabets ejendomme. Victoria Properties endte som aktiemarkedets agterlanterne fredag med et kursfald på 27,5 pct. til 21 kr.

Brd. Klee kom med periodemeddelelse for første kvartal af regnskabsåret 2012/13 i løbet af fredagen. Det gav dog ikke pote i form af handel og/eller bevægelse i aktien. Aktien er ikke handlet siden 19. december, hvor den lukkede i kurs 1850.