C20-indekset tabte pusten

Den svagt positive stemning fra morgenstunden på Københavns Fondsbørs forsvandt hurtig, og kursfremgangen blev vekslet til tab. C20-indekset lå mandag over middag 0,3 pct. lavere i 482,07.

Vestas stjal opmærksomheden med en gigantordre til det amerikanske marked, mens kursfremgangen var marginal i det lidt sure marked.

Vestas lå 0,8 pct. højere i kurs 367. Vestas skal levere 182 stk. V82-1,65 MW vindmøller til selskabet BP Alternative Energy North America. Ordren omfatter levering og idriftsættelse af vindmøllerne, og levering af de 182 møller påbegyndes i 3. kvartal 2008. Ordren kommer oven på en anden amerikansk ordre på 41 møller, som blev annonceret efter lukketid fredag. Dermed har Vestas samlet modtaget nye mølleordrer for 370 MW.

Carlsbergs B-aktie lå 0,6 pct. lavere i kurs 663. Bryggeriet fik mandag morgen godt nyt fra finanshuset UBS, som hævede sin anbefaling til "neutral" fra "reducer" og hævede kursmålet markant til 680 kr. fra 490 kr. Derudover vurderede den tyske investeringsbank Dresdner Kleinwort i branchenyhedsbrevet Just Drinks, at der er omkring 70 pct. sandsynlighed for, at Carlsberg køber Scottish & Newcastle.

Carlsberg afviste at kommentere rygterne om opkøbet.

Bryggeriet Royal Unibrew, som steg 0,3 pct. til kurs 771, har købt aktiemajoriteten i bryggeriet St. Vincent Brewery for 51 mio. kr. Købet betyder, at Royal Unibrew venter en lavere indtjening i 2007, mens omsætningen ventes at ligge på niveau med 2006.

"Vi styrker vores position yderligere i Caribien, således at vi også på St. Vincent får en ledende position inden for maltdrikke," udtalte Royal Unibrews direktør, Poul Møller, til RB-Børsen. Vi har i forvejen en stor forretning i Caribien og er markedsledere på Antigua og Dominica, og vi har en interesse i fortsat at udbygge vores position derude, sagde direktøren.

Blandt sidepapirerne var fokus rettet mod Auriga Industries, som har fundet en køber til datterselskabet Skamol, hvilket giver Auriga Industries en nettogevinst på 80 mio. kr. Køberen er kapitalfonden Polaris. Auriga, som er moderkoncernen til Cheminova, lå 2,8 pct. højere i kurs 182.

"Vi har fået den pris, som markedet ville give for den. Skamol har været i et udbud, og det her er så markedsprisen, og det kan ikke være andet en fair pris," siger direktør Bjørn Albinus til RB-Børsen.
(RB-Børsen)