C20 indekset stormede frem

Det danske C20 indeks bevægede sig tirsdag middag i samme retning, som de netop afskudte nytårsraketter: mod himlen.

C20 indekset steg på årets første handelsdag med alle medlemmer handlende i positivt terræn. Kort forbi middag lå C20 indekset 1,2 pct. højere i rekordniveau 446,85.

Markedsdeltagerne skal spejde langt efter amerikansk aktivitet, da de amerikanske aktiemarkeder holder lukket for at mindes afdøde præsident Gerald Ford. Vestas fik ekstra vind i sejlene med en ny storordre.

Vestas startede det nye år solidt med en ny stor amerikansk ordre fra Enel North America, som er et af de største amerikanske energiselskaber med fokus på vedvarende energi.

Ordren lyder på 56 stk. V80-1,80 MW (100 MW) vindmøller til levering i tredje kvartal 2007 til Smoky Hills-projektet i staten Kansas i USA. Vestas skal levere, installere og sætte de 56 vindmøller i drift, og ordren indeholder ligeledes en femårig vedligeholdelses- og serviceaftale. Ordren påvirker ikke Vestas-koncernens forventninger til 2007.

- Vi anser Enel for at være et af verdens vigtigste elselskaber, og det er positivt at følge Enel's vækststrategi inden for vindenergibranchen. Vi glæder os ligeledes meget over, at store internationale elselskaber nu indgår langsigtede aftaler på det nordamerikanske marked, sagde administrerende direktør for Vestas Americas, Jens Søby.

- Med ordren nærmer Vestas sig hastigt 1000 MW installeret kapacitet i år, og dermed cementerer selskabet sin position som nummer to på det amerikanske marked efter GE, vurderede Henrik Breum fra Danske Equities. Vestas steg 1,9 pct. til 243,3.

A.P. Møller - Mærsk, lå 1,7 pct. højere i kurs 54.100.

Berlingske Business satte tirsdag morgen fokus på Maersk Line, som skal sætte farten ned for at spare brændstof og fjerne en del af overkapaciteten på verdenshavene. Det sker for at presse fragtraterne op og dermed øge indtjeningen i hele APM koncernen.

Alk-Abello tabletbaserede græspollenvaccine Grazax, som er verdens første af sin slags, lanceres i Danmark fra dags dato. Grazax behandler de underliggende årsager til græspollenallergi.

Alk-Abello steg 3,3 pct. til kurs 1457. Konkurrenten Curalogic lå 1,3 pct. højere i kurs 16,2.

Danske Equities opjusterede kort før middag sin anbefaling på Sjælsø Gruppen til "køb" fra "hold". Kursmålet blev hævet til 2052 kr. Danske Equities tilskriver ændringen en lettelse i Sjælsø Gruppens detailaktiviteter. Sjælsø Gruppen steg 3,2 pct. til kurs 1909.

RB-Børsen