C20-indekset stiger pænt

En rolig åbning præger mandagens indledende aktiehandel, hvilket afføder en C20-fremgang på 0,8 pct. til 475,60.

De tre store europæiske indeks åbner med små plusser. Novo Nordisk får ekstra opmærksomhed, efter at selskabet har gennemført sit aktiesplit.

Novo Nordisk åbner i kurs 326, efter at insulingiganten har splittet sin aktie i forholdet 1 til 2. Novo Nordisk lukkede fredag i kurs 647.

Vestas åbner med største fremgang i C20-regi, og stiger 3,1 pct. til kurs 499,5. Nordea har fokus på Vestas grundet spekulationerne om, at de amerikanske myndigheder skulle forny den nuværende støtteordning, som udløber ved udgangen af 2008. Det skriver Nordea mandag morgen. FLSmidth og Genmab ligger med kursstigninger i omegnen af 2 pct.

Carlsberg åbner 0,8 pct. højere i kurs 654. Konsortiet, Carlsberg og Heineken, bag angrebet på det skotske bryggeri har talt med 20 aktionærer med over halvdelen af S&N-aktierne - frygt for kollaps i aktiekurs udløser pres på skotterne for forhandlinger. Det skriver Dagbladet Børsen.

Novozymes/Danisco: Produktionen af bioethanol i USA faldt en anelse i september forhold til august. Men ses der på samme måned sidste år, var der tale om en markant stigning. Det viser friske tal fra de amerikanske myndigheder.

Novozymes åbner 0,7 pct. højere i kurs 561, mens Danisco stiger 0,8 pct. til kurs 379. Udenfor C20-regi fortsætter biotekselskabet Pharmexa sit frie fald, og aktien åbner 6,5 pct. lavere i kurs 8,7.

SAS, som fredag lukkede 9 pct. højere, åbner 2 pct. højere i kurs 79,5, da olieprisen fredag vendte snuden nedad efter torsdagens kraftige stigning. Den amerikanske referenceolie, WTI, bliver mandag morgen handlet til 89,5 dollar pr. tønde, efter at den torsdag blev handlet over 94 dollar pr. tønde.

G4S har set sig lun på det amerikanske sikkerhedsselskab Brink's. Ifølge den britiske avis Evening Standard vil G4S købe Brink's, der har en markedsværdi på 1,5 mia. pund svarende til 15,6 mia. kr. G4S ønsker ikke overfor Bloomberg News at kommentere rygterne. G4S åbner 0,9 pct. højere i kurs 22,9.

RB-Børsen