C20-indekset atter ned på jorden

Med en lukkekurs på 496,72 så det i går ud som om, at C20-indekset hurtigt ville komme sig ovenpå den sidste tids uro. Til eftermiddag er C20 faldet med 1,60 pct. til kurs 488,79.

Men det er ikke kun det danske aktiemarked, der tager sig et dyk. Generelt lå alle de europæiske børser lavere her til eftermiddag. Det er specielt de finansielle aktier, der trækker indeksene ned. Især problemerne med det amerikanske sekundære lånemarked, har givet investorerne grå hår i hovedet, og mange frygter at ringene i vandet skal sprede sig til den overordnede økonomi.

Herhjemme oplevede Topdanmark et par dage med kursstigninger i dagene op til deres regnskabsaflæggelse. Men investorerne lader til at være skuffede over virksomhedens halvårsregnskab, der blev præsenteret i dag. I Topdanmarks halvårsrapport nedjusterede ledelsen forventningerne til helårsresultatet med 100 mio. kr. Her til eftermiddag er aktiekursen faldet med 6,78 pct. til kurs 866.

Administrerende direktør hos Topdanmark, Poul Almlund, har udtalt sig til RB-Børsen. Han giver indirekte de amerikanske subprime-lån skylden for virksomhedens seneste nedjustering. Han uddyber, at krisen på de finansielle markeder med subprime-lån spredte sig til de strukturerede produkter, hvor Topdanmark har tabt penge. Det er ikke fordi, virksomheden har været eksponeret direkte i subprime, men krisen bredte sig til andre typer af lån, der fik betydningen for virksomheden.

Anderledes godt er det gået for Alm. Brand, der netop har offentliggjort regnskab for første halvår af 2007. Det blev til et stærkt halvår for banken, der opjusterer forventningerne til det samlede regnskab med 80 mio. kr.

Selskabet opnåede et resultat før skat på 510 mio. kr. imod 473 mio. kr. i samme periode sidste år, hvilket har fået aktien til at stige med 0,29 pct. til kurs 341.

Den nye koncerndirektør for Novozymes, Thomas Videbæk, udtaler, at Novozymes vil øge fokus og investeringer i biobusiness, der er et af de nye forretningsområder.

Dog slår han koldt vand i blodet med hensyn til at opnå den ønskede vækst, da der generelt er længere horisonter på det her område. Ifølge Thomas Videbæk er der længe udviklingstider men på langt sigt også nogle seriøse vækstrater.

Satsningen har dog ikke haft nogen positiv effekt på aktien, der i tråd med alle andre aktier, har oplevet et fald. I skrivende stund er Novozymes-aktien faldet med 2,95 pct. til kurs 626.