C20 i rødt efter TDC- og Lundbeck-regnskaber

Tirsdagens dårlige humør er blevet overført til onsdag i den danske aktiehandel, hvor det toneangivende C20 Cap-indeks dykker, efter at markederne i både USA og Asien faldt tirsdag.

Læs mere
Fold sammen
Onsdag er præget af regnskaber fra flere tunge selskaber, heraf Lundbeck og TDC fra C20, mens det er mere mangelfuldt med interessante økonomiske nøgletal.

C20 Cap-indekset falder 0,4 pct. til 600,8 oven på tirsdagens minus på 1,1 pct.

- Der er tale om lavere risikovillighed, og så har der også været pæne stigninger på det sidste, så det kan tegne på lidt gevinsthjemtagning, lød det fra aktierådgiver i Nordea Jesper Bamberger over for Ritzau Finans inden markedets åbning.

Lundbecks regnskab for andet kvartal viste et ringere resultat på bundlinjen end ventet trods en overraskende god omsætning. Nettounderskuddet endte på 502 mio. kr., hvor der ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans var ventet et minus på 293 mio. kr. På toplinjen faldt omsætningen til 3536 mio. kr. Her havde analytikerne regnet med en omsætning på 3412 mio. kr.

Selskabet præciserer samtidig sine forventninger opad, så der nu ventes et driftsresultat, EBIT, på 1,3-1,7 mia. kr. samt en omsætning på 14,6-15,0 mia. kr. Tidligere ventede man et driftsoverskud på 1,2-1,7 mia. kr. og en omsætning på 14,4-15 mia. kr.

- Jeg er yderst tilfreds med Lundbecks overordnede resultat i første halvår og især med den fortsat høje vækst i salget af nye produkter, hvilket får os til at øge vores forventninger til helåret og bekræfter, at den langsigtede strategi for Lundbeck er på rette kurs, skriver koncernchef Ulf Wiinberg i regnskabet.

Alm. Brand Markets kalder regnskabet "stærkt", men aktien i Lundbeck ligger i et minus på 0,4 pct. i 114,5 kr.

TDC kunne modsat Lundbeck overraske positivt på bundlinjen, men negativt i toppen af sit regnskab. Nettooverskuddet var oppe at ringe på 1054 mio. kr. mod ventet 666 mio. kr., og omsætningen lød på 6146 mio. kr., hvor der var ventet 6254 mio. kr. Samtidig lover TDC at udbetale et udbytte på 1,5 kr. pr. aktie til sine aktionærer. TDC-aktien falder 1,1 pct. til 47,4 kr.

A.P. Møller - Mærsk er også i fokus onsdag. Selskabets tyske konkurrent Hapag Lloyd er kommet med halvårsregnskab, der, hvis man kigger på det operationelle resultat, er bedre end ventet. En anden konkurrent, franske CMA CGM, planlægger en børsnotering i slutningen af 2014, hvis rederiet fortsat klarer sig fint, og hvis det finansielle marked i øvrigt tillader det. Samtidig har Nordea sænket sin anbefaling af aktien til "køb" fra tidligere "stærkt køb".

A- og B-aktien i Mærsk falder henholdsvis 1,2 og 1 pct. til 41.400 og 43.680 kr.

Uden for C20-indekset er der kommet regnskaber fra Ringkjøbing Landbobank, Greentech og North Media. Landbobanken, der traditionelt har vist sig bundsolid, leverede i halvåret en letstigende basisindtjening på 424 mio. kr. og en voksende indtjening på gebyrer, provisioner og valuta på 15 pct. til 113 mio. kr. Greentech fik i kvartalet vendt et minus til plus, mens North Media opjusterede sine forventninger til hele 2013 trods faldende omsætning og overskud.

Ringkjøbing Landbobank løftes 0,1 pct. til 1000 kr., Greentech taber 3,3 pct. og koster 14,8 kr., mens North Media stiger 5,2 pct. til 14,1 kr..

I Sjælsø Gruppens bestyrelseslokaler blev der natten til onsdag truffet en skæbnesvanger beslutning. Selskabet har anmeldt rekonstruktion, fordi man ikke har kunnet skaffe nødvendig finansiering til at styrke likviditeten. Derfor ønsker bestyrelsen, at Sjælsø Gruppens aktier, der tirsdag steg 3,6 pct. til 3,1 kr., bliver suspenderet for al handel på børsen. Et ønske, som inden åbning blev efterkommet af Nasdaq OMX Copenhagen.

- Det er ikke bankerne, der har tvunget os. Det er vores egen skyld. Vi har ikke været i stand til at få realiseret de værdier, vi har. Det har taget længere tid end vi havde regnet med at få solgt vores aktiver, lyder det fra administrerende direktør, Flemming Jensen.

Også aktionærer i sikkerhedskoncernen G4S kan stå op til negative nyheder. Den dansk-britiske virksomhed har ifølge Daily Telegraph trukket sig fra konkurrencen om at vinde et udbud fra Storbritanniens kriminalforsorg. G4S vil derfor ikke byde ind på muligheden for at forsyne kriminalforsorgen med fodlænker til kriminelle, og det sker, efter at selskabet har været ramt af anklager om, at det har fusket med kontrakter med netop fodlænker. Ifølge anklagerne har G4S og konkurrenten Serco taget penge for fodlænker til døde personer, personer, der var tilbage i fængsel, eller personer, som aldrig har været dømt for noget kriminelt.

G4S' konkurrent Securitas er desuden kommet med et lidt bedre regnskab end ventet onsdag med et driftsoverskud, EBITA, på 809 mio. skr. mod ventet 795 mio. skr. ifølge estimater fra SME Direkt.

Danske Bank kan nyde godt af, at kreditvurderingsbureauet Fitch har løftet udsigterne for banken kategori 1 dækkede obligationer til "stabil" fra "negativ" og fastholdt ratingen "AAA". Bank-aktien topper C20-indekset med en stigning på 0,7 pct. til 112,1.

/ritzau/FINANS