C20 i ny rekord trods lavere gear

C20-indekset lukkede fredag 0,5 pct. højere i rekordniveau 505,66. Således kunne de danske aktier ikke helt ride med på den bølge, der torsdag gav den største stigning til det amerikanske Dow Jones indeks i fire år. Både Novo Nordisk og Lundbeck kom i fokus med nye kursmål hos den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Novo Nordisk fik opjusteret kursmålet til 570 kr. fra 550 kr. af Goldman Sachs. Investeringsbanken fastholder samtidig anbefalingen "sælg". Medicinalkoncernen lukkede 0,3 pct. højere i kurs 595.

Goldman Sachs fastholder anbefalingen "neutral" på Lundbeck, der steg 0,5 til kurs 141,8. Finanshuset hæver samtidig kursmålet til 135 kr. fra 130 kr.

GN Store Nord, der lukkede 0,4 pct. højere i kurs 66,8, venter stadig på afgørelsen i appelsagen omhandlende salget af GN Resound til den schweiziske konkurrent Phonak. Torsdag udtalte Phonak-direktør Valentin Chapero, at alternativet til GN Resound-opkøbet er tilbagekøb af egne aktier, idet han ikke ser andre alternative opkøbsmuligheder.

Den stigende oliepris har haft investorernes interesse den seneste tid. Den amerikanske referenceolie, WTI, lå fredag i 73,3 dollar pr. tønde. Den høje oliepris øger interessen for investering i alternative energikilder. Vindmøllegiganten Vestas lukkede 0,8 pct. højere i kurs 376,5.

Den arabiske havneoperatør DP World har skrinlagt planerne om at blive børsnoteret. DP World er konkurrent til APM Terminals. En børsnotering kunne give et fingerpeg om værdien af APM Terminals. A.P. Møller-Mærsks B-aktie fortsatte torsdagens fremgang og lukkede 1,0 pct. højere i rekordkurs 73.700.

Topdanmark annoncerede yderligere tilbagekøb af egne aktier for en sum af 400 mio. kr. i år eller til næste år. Dertil kommer, at forsikringskoncernen allerede har et tilbagekøbsprogram for 2007 til en værdi af 1,8 mia. kr. Topdanmark lukkede 1,5 pct. lavere i kurs 909.

D/S Norden lukkede 1,5 pct. højere i kurs 421. Tørlastrederiet fortsætter det imponerende kursridt, der nu har givet stigninger 13 dage i træk, og svarer til en stigning på 22,4 pct. Fragtraterne for tørlast har siden april måned bevæget sig i usædvanlig højt niveau.

Capinordic hæver kursmålet på NKT med 10 pct. til 635 kr. Samtidig fastholdes anbefalingen "køb". NKT Flexibles, der er datterselskab af NKT, modtog torsdag sin hidtil største ordre fra norske Statoil på en samlet værdi af knap 600 mio. kr. Aktien lukkede 0,8 pct. lavere i kurs 593.

Nordicom lukkede 3,2 pct. højere i kurs 950 efter stor omsætning i den sene handel. Islandske Stordir, som er ved at opkøbe Keops, er også storaktionær i Nordicom.

RB-Børsen