C20 holder fast i en mindre nedgang

Den sure stemning på de europæiske fondsbørser var ikke rigtig at finde på de danske kanter, hvor kursfaldende begrænsede sig til det marginale.

C20-indekset lå onsdag middag blot 0,1 pct. pct. lavere i kurs 508,84.

Carlsberg tog et betydeligt kurshop, efter at konkurrenten Heineken har oplevet et godt salg i første halvår og hævede indtjeningsforventningerne til helåret.

Carlsberg-konkurrenten Heineken hævede onsdag morgen sine forventninger til den organiske indtjeningsvækst grundet godt salg i blandt andet Europa. Heineken venter nu en organisk indtjeningsvækst på 20-25 pct. i 2007, hvor den tidligere prognose lød på 10-13 pct. Carlsberg lå hele 4,5 pct. højere i kurs 723.

Dagbladet Børsen skriver onsdag morgen, at Carlsberg kan foretage opkøb i omegnen af 70 mia. kr., hvilket fortsætter spekulationerne om opkøb.

Novozymes har købt enzym-aktiviteterne i indiske Biocon for 551 mio. kr. på gældfri basis. Det meddeler Novozymes, som fastholder forventningerne til 2007. Købet får en "lille negativ effekt" på Novozymes resultat i 2007, mens det ventes at øge omsætningen med 20-25 mio. kr.

- Det ser fornuftigt ud. Det giver Novozymes en stærk position i Indien, så det får mulighed for at ekspandere sin forretning på et potentielt stort marked. Det indiske marked for enzymer er ikke stort i dag, men det kan det blive, udtaler analytiker hos Jyske Bank, Jens Thomsen.

Novozymes lå 0,7 pct. højere i rekordkurs 703.

Den Svenska Handelsbanken, som også opererer på det danske bankmarked, præsenterede onsdag et regnskab for andet kvartal som var bedre end ventet. Driftsoverskuddet blev 4,6 mia. svenske kr., hvilket lå markant over analytikerforventningerne. Regnskabet vidner også om gode markedsforhold på det danske bankmarked.

Danske Bank lå 0,2 pct. lavere i kurs 237. Nordea-aktien, som lå 0,6 pct. højere i kurs 90,75, blev også bragt ind i rampelyset. Det skete, efter at finske Sampo har købt yderligere op i Nordea og nu ejer 3,9 pct. af den nordiske finanskoncern. Sampo er dermed tredjestørste aktionær i Nordea efter den svenske stat og Nordea Danmark Fonden. Den svenske stat har sat et salgsskilt på sin Nordea-aktiepost på 19,9 pct., hvilket har gødet jorden for opkøbsspekulationer om Nordea. Nordea fremlægger torsdag regnskab for andet kvartal.

(RB-Børsen)