C20-halter lidt efter Europa

De store europæiske indeks løftes i omegnen af 1,5 pct., hvor detailaktierne ligger i front efter britiske Marks & Spencers markedsopdatering.

C20-indekset ligger 1,0 pct. højere i 293,54.

"Vi afventer nu eftermiddagens vigtige amerikanske ISM-erhvervstillidsbarometer samt den amerikanske APD-jobindikator, og det virker næsten til, at de udenlandske aktiemarkeder er gået helt i stå. Novo Nordisk er i søgelyset efter store udenlandske finanshuse tolker Lantus-bekymringer som positivt nyt for Novo Nordisk's Levemir," udtaler aktiehandler Martin Munk fra Jyske Bank til RB-Børsen.

Det amerikanske finanshus Goldman Sachs har hævet sin anbefaling på Novo Nordisk-aktien til "Køb" fra "Neutral", mens kursmålet hæves til 350 kr. fra 330 kr. pr. aktie.

Goldman Sachs ser betydelige positive salgseffekter for Novo Nordisk efter de nye bekymringer efter test af Sanofi-Aventis insulinanalog Lantus.

Goldman Sachs hæver salgsvækstestimatet for Novo's Levemir med 20 pct. i perioden 2009-2013. Dermed venter Goldman Sachs en salgsvækst hos Levemir på 50 pct. i stedet for tidligere 40 pct. I samme ombæring sænker Goldman Sachs salgsestimatet for Sanofi-Aventis' Lantus. Grundet de ny data på Lantus har Goldman Sachs sænket sin salgsvækstprognose markant med 40 pct. til 2,7 mia. euro i 2013 fra tidligere estimat på 4,3 mia. euro. Novo Nordisk ligger 2,1 pct. højere i kurs 293.

Nordea i førertrøjen
Meldingerne fra Goldman Sachs falder godt i tråd med mandagens meldinger fra JP Morgan.

Nordea går forrest i C20-feltet med en stigning på 2,7 pct. til 42,6. Danske Bank-aktien må nøjes med en stigning på 0,6 pct. til kurs 92. Det sker uden, at der er kommet de store nyheder fra banksektoren.

Vestas ligger uændret i 378. Konkurrenterne Gamesa og Suzlon er kommet i analytikernes klør med vidt forskelligt resultat. Kursmålet på spanske Gamesa opjusteres med 16 pct. til 14,5 euro af UBS, mens anbefalingen af indiske Suzlon sænkes til "hold" fra "køb" af BNP Paribas. Det skriver Bloomberg News.

SAS stiger 2,6 pct. højere i kurs 2,36. Ledelsen har gjort det klart, at de danske medarbejdere skal gå ned i løn for at gennemføre den nye spareplan. Formanden for HK Luftfart Nicolas Fischer oplyser til DR Nyheder, at et flertal af de danske ansatte hos SAS er parate til at gå ned i løn med seks procent.

Det viser en vejledende afstemning, som de funktionæransatte, der er organiseret under HK Luftfart hos SAS, netop har afsluttet.