C20: Fokus på Nordea efter regnskab

Positive regnskaber fra store internationale selskaber smittede af på C20-indekset, der for sjette handelsdag i træk lukkede i rekord. Eliteindekset steg således 0,4 pct. til 512,80. Herhjemme bidrog Nordea med et positivt regnskab.

Nordea, som lukkede 0,8 pct. lavere i kurs 90,5, aflagde torsdag morgen halvårsregnskab, der overraskede positivt på både top- og bundlinjen. Nordea fastholder sine tidligere opstillede prognose for 2007, men pointerer, at banken venter fortsat stærk vækst i andet halvår.

- Det går fornuftigt over hele linien. Det er stort set samme billede, som vi så hos Handelsbanken i går. God vækst og lave tab på udlån. Det er et stærkt regnskab, hvor nettorente- og gebyrindtægterne er en lille spids bedre end ventet, sagde Claus Højmark Jensen fra Jyske Bank til RB-Børsen.

LD Markets kom med en kommentar til udviklingen i banksektoren.

- Vi ser stadig en ret god aktivitet i markedet, og den er mere og mere drevet af erhvervsvirksomhederne, men der er stadig en god udlånsvækst til husholdningerne, sagde analytiker Torsten Bech fra LD Markets til RB-Børsen. Sydbank lukkede hele 4,5 pct. højere i kurs 279, mens Danske Bank steg 1,1 pct. til kurs 238,8.

Det positive halvårsregnskab fra Sandvik Mining and Construction bekræfter de positive udsigter for FLSmidths datterselskab FFE Minerals. FLS steg 0,1 pct. til 480,5.

- Regnskabet fra Sandvik Mining and Construction styrker vores tro på, at Minerals i de kommende kvartaler vil rapportere om en stigende ordrebog, skrev Alm. Brand Henton.

Danisco steg 0,4 pct. til kurs 417,5. Torsdag var der løse rygter omhandlende opkøb af den tyske sukker-konkurrent Südzucker. Ifølge European Marketscope vil det chilensk-baserede selskab Empresas Iansas købe Südzucker for en sum af 4,87 mia. euro. Rygterne betegnes dog som meget løse, hvilket blev understreget af en relativ lille stigning på 2 pct. hos Südzucker set i lyset af et positivt marked.

Novozymes faldt 1,3 pct. til kurs 685. Producenten af industrielle enzymer fik torsdag morgen nedjusteret sin anbefaling hos Cheuvreux. Finanshusets anbefaling blev sænket til "underperform" fra "outperform". Novozymes har den seneste måned oplevet markante kursstigninger.

D/S Norden lukkede 6,2 pct. højere i kurs 447. Tørlastrederiet har gang i en solid optur, og er over de seneste 17 handelsdage steget 30,9 pct.

SAS faldt 0,8 pct. til kurs 131. Lufthansa og det portugisiske luftfartsselskab TAP er interesseret i at byde på SAS' spanske flyselskab Spanair.

RB-Børsen