C20 flirter med indeks-rekord

Det er små udsving, der præger C20-indekset tirsdag ved middagstid - men lukkerekorden nærmer sig alligevel.

Foto: Brian Bergmann.
Læs mere
Fold sammen
Den forestående regnskabssæson i USA har spredt en afventende stemning i markedet, der dog sender C20-indekset op med en mindre samlet stigning på 0,8 pct. til indeks 517,97. Det er, hvis det holder hjem, rekord for det danske eliteindeks -den hidtidige lukkerekord er på 517,67 og blev sat inden finanskrisen oktober 2007. I løbet af en handelsdag har indekset dog været oppe i 519,26.

Spændet mellem udsvingene for top- og bundplaceringerne i det danske eliteindeks er således på 3,9 pct.point, hvor Danske Bank fortsætter banksektorens ridt fra mandag og lægger sig i front med en stigning på 2,4 pct.

Bankaktierne steg over en bred kam på de europæiske børser mandag som følge af offentliggørelsen af nye regler for Basel III-pakken. Jyske Bank stiger også, dog kun med 0,5 pct., mens investorerne tilsyneladende er mindre interesserede i Nordea, der sætter sig med 0,1 pct.

Sammen med Danske Bank øverst i C20-indekset ligger Tryg uden større selskabsspecifikke nyheder med en stigning på 1,2 pct., og på en tredjeplads ligger insulingiganten Novo Nordisk med en stigning på 1,1 pct. Novos konkurrent på insulinmarkedet, Sanofi, har i dag bekræftet sin tidsplan for udvikling og lancering af kommende, konkurrerende insulinpræparater.

I bunden af C20 ligger Vestas, der lever en meget omskiftelig tilværelse. Vindmøllepapiret, der steg 6,8 pct. i mandagens handel oven på offentliggørelsen af en større serviceordre, lægger sig i bedste "dagen derpå"-stil i den modsatte ende af C20-indekset. Aktien falder med 2,2 pct. til kurs 35,90.

Lige over Vestas ligger transport- og logistikkoncernen DSV, der falder med beskedne 0,7 pct.

Uden for eliteindekset tager specielt SAS fart med en stigning i på 8,3 pct. til kurs 8,45, hvilket er femte dag i træk med stigning til luftfartskoncernen. Mandagen bød desuden på et spring på 6,1 pct.

Samtidig bekræftede storbanken HSBC i morges den spirende optimisme, SAS har forsøgt at opdyrke, siden redningsplanen trådte i kraft i november. HSBC hævede således sin anbefaling til "neutral" fra tidligere "sælg", mens kursmålet også fik et spark opad til 8,75 skr. fra tidligere 5 skr.

Bang & Olufsen, der kommer med regnskab onsdag, ligger uændret, mens Brøndby har meldt, at en redningsplan kan være ved at falde på plads. Det trækker Vestegns-aktien til vejrs med 2,3 pct.

/ritzau/FINANS