C20 Cap-indekset flirter med lukkerekord

Stor fremgang til Vestas, GN Store Nord og A.P. Møller-Mærsk kan betyde, at det danske C20 Cap-indeks er på vej mod den første lukkerekord i flere måneder.

Danske Bank aktiehandel traderoom. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Indekset stiger omkring klokken 10.00 med 0,8 pct. til 1063. Dermed skal der ikke meget til, før indekset vil slå seneste rekord fra 5. august, hvor der sidst var lukkerekord. Her lukkede C20 Cap-indekset i 1064,27.

Der er dog et stykke op til det højeste niveau nogensinde. 21. juli var C20 Cap i løbet af dagen oppe i 1068,58. Hvis der kommer en rekord tirsdag, vil det være nummer 35 i 2015, hvor der særligt i starten af året blev sat den ene efter den anden.

Siden indekset satte rekord i august, har aktiemarkedet været igennem en periodevis nedtur, hvor der særligt var kursfald i sensommeren.

Det skyldtes, at der blandt investorer og analytikere opstod usikkerhed omkring Kinas vækst, hvilket fik mange til at sælge ud af deres aktiebeholdninger.

C20 Cap-indekset blev skabt 25. november 2011 og startede i indeks 400 og blev senere det toneangivende aktieindeks i Danmark.

Tidligere var C20-indekset toneangivende, men da Novo Nordisk var markant mere værd end mange af de øvrige selskaber, blev aktien meget afgørende for indeksets udvikling, og derfor besluttede fondsbørsen at lave en nyt indeks, hvor Novo Nordisk maksimalt kunne fylde 20 pct.