C20 bakker lidt igen

Stigning for Chr. Hansen kan ikke forhindre lille tilbagefald for aktieindekset.

Læs mere
Fold sammen

 I de første få minutters handel har markedet valgt at belønne Chr. Hansen for de stigende marginer og sender aktien marginalt højere. Stigninger er dog blot på 0,1 pct. til 187,2 kr.

Udviklingen er i tråd med den kursreaktion Sydbank-analytiker Morten Imsgard forudså inden markedets åbning.

Han hæfter sig ved en god udvikling i divisionerne Enzymes & Cultures samt Health & Nutrition, mens Colors-divisionen skuffede. Overordnet bør regnskabet dog berolige investorerne.

- Det er overordnet set bestået på langt de fleste punkter. Det er en rigtig stærk indtjeningsmæssig start på året, og man bliver bekræftet i, at Chr. Hansens forretningsmodel er så trimmet og gearet til, at så snart der kommer mere salg i butikken, så bliver der en bedre lønsomhed i hele produktionsapparatet, siger Morten Imsgard til Ritzau Finans.

Chr. Hansens omsætning steg til 178,5 mio. euro i første kvartal fra 168 mio. euro sidste år, men var dermed 2,5 mio. euro lavere end ventet af analytikere, ifølge SME Direkt. Modsat var resultatet af primær drift på 47,6 mio. euro lidt over konsensus på 46 mio. euro, og EBIT-marginen overraskede dermed positivt og landede på 26,7 pct. mod 24,5 pct. året før og analytikernes forventninger om en overskudsgrad på 25,4 pct.

Stigningen i Chr. Hansen-aktien kan dog ikke forhindre et fald i C20-indekset på 0,2 pct. til 525,56. Novo Nordisk sætter sig 0,3 pct. til 978 efter aktien tirsdag satte lukkerekord med 980,5kr.

Også begge A.P. Møller - Mærsk-aktierne lægger pres på C20-indekset med fald på 0,6 pct. til kurserne 43.360 kr. pog 45.680 kr. for henholdsvis A- og B-aktien.

Vestas er onsdag genstand for en artikel i Jyllands-Posten, der skriver, at bestyrelsen skal saneres. Bestyrelsesformand Bert Nordberg ønsker at sætte sit eget bestyrelseshold, og avisen nævner tidligere topchef i Elsam, Peter Høstgaard-Jensen, som spidskandidat. Samtidig afviser Foreningen Vestas Shareholders den granskning, som belgiske Deminor anmodede selskabet om i mandags. Aktien i Vestas stiger med 1,1 pct. til 38,9 kr.

Vestas' fremgang overgås kun af Carlsberg, som har fået hævet kursmålet hos det japanske finanshus Nomura til 695 kr. fra 630 kr. Det berettiger stadig til anbefalingen "køb" og ligger da også et stykke over bryggeriaktiens markedskurs onsdag morgen på 570,5 kr. vel at mærke efter en stigning på 1,2 pct.

- Efter tre år med ustabilitet i det russiske marked, fra den økonomiske nedtur og så fra ny lovgivning, forventer var, at 2012 vil have været vendepunktet i den russiske nyhedsstrøm med en bedring for forbrugerne, en mere rationel prissætning, fornyet momentum i markedsandelen og en mere stabil situation omkring lovgivningen, begrunder Nomura og fortsætter:

- Disse faktorer er allerede begyndt at blive synlige, og vi forventer, at dette momentum vil fortsætte ind i 2013.