C20-aktierne på rekordkurs

Det danske indeks kravlede i tirsdagens tidlige handel op i 636,85 efter amerikansk optimisme, og det er rekord for aktiehandel i løbet af en børsdag.

Håbet om en snarlig løsning på budgetkrisen i USA er med til at løfte også de danske aktier lidt i vejret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rekorden fra handel i løbet af dagen - på engelsk intra-day - er senest fra 20. september, hvor indekset er nåede et niveau på 636,24. Den dag lukkede C20 Cap i 635,7, hvilket er den nuværende lukkerekord.

Det danske aktiemarked løftes tirsdag af håb om et amerikansk kompromis, da der er tegn i sol og måne på forsoning mellem parterne efter, at Senatet har overtaget forhandlingerne. Ifølge avisen Washington Post er der opnået "store fremskridt" at spore i dialogen mellem demokraten Harry Reid, der er Senatets leder, og republikanernes mindretalsleder, senator Mitch McConnell, i forsøget på at nå til et kompromis om budget og gældsloft.

»Vi har gjort betydelige fremskridt. Men vi er endnu ikke fremme,« sagde Harry Reid til Washington Post, der samtidig udtrykker håb og optimisme om, at tirsdag kan blive en lys dag.

Partifunktionærer med kendskab til forhandlingerne fortæller desuden til Washington Post, at en aftale er i støbeskeen.

Håbet har udløst kursstigninger på de asiatiske markeder fra morgenstunden, og således også på det danske marked.

Glæden hos investorerne kan dog blive kortvarig. Den amerikanske aftale lægger op at, at problemerne blot bliver udskudt et par måneder, påpeger senior strateg Henrik Drusebjerg fra Nordea.

»Det er stadig en særdeles utilfredsstillende »løsning« for både erhvervslivet og verdens investorer, og det kan risikere at fastholde den amerikanske centralbank i sit hjælpeprogram endnu længere end ventet,« skriver Henrik Drusebjerg i et notat hvori det påpeges, at der ikke grund til at tro, at republikanerne og demokraterne er mere enige om tre til fire måneder, end de er i dag.

Selskabsspecifikt vil høreapparatproducenterne William Demant og GN Store Nord være i fokus. Den årlige høreapparatmesse EUHA i Nürnberg giver opmærksomhed opmærksomhed. Desuden har den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har løftet kursmålet på GN til 123 kr. fra 105 kr., mens anbefalingen stadig lyder på "neutral". Og sænket WDH til "neutral" fra "køb", mens kursmålet fortsat ligger fast på 550 kr.

GN-aktien stiger fra start 0,5 pct. til 124,1 kr., mens WDH-aktien dykker 1,6 pct. til 522,5 kr.

Investorerne i transportkoncernen DSV kan skæve til den schweiziske konkurrent Kuehne Nagels, der har offentliggjort regnskab for de første ni måneder af 2013. Regnskabet er præget af en lavere vækst og en forbedret indtjening. Selskabets indtjening steg 6 pct., selvom omsætningen blot voksede med 1,5 pct. i forhold til samme periode sidste år. DSV-aktien ligger fra start i plus 0,1 pct. og koster 156,8 kr.

Goldman Sachs har også kigget isoleringskoncernen Rockwool efter i sømmene og sænket anbefalingen af aktien til "neutral" fra "køb". Kursmålet løftes dog samtidig til 1050 kr. fra 930 kr. Rockwool-aktien falder 0,1 pct. til 865,5 kr.

FLSmidth kan få en anelse medvind af gode produktionsdata fra det store mineselskab Rio Tinto. Produktionen steg markant i tredje kvartal, og generelt ligger minesektoren højt i tirsdagens asiatiske marked. FLSmidth åbner med et plus på 0,9 pct. i 284,5 kr.

NKT-aktionærerne har fået sløjt nyt fra den franske konkurrent Nexans, der melder om faldende omsætningen i regnskabet for tredje kvartal. Nexans har nedjusteret forventningerne og vil foretage en aktieemission. NKT-aktien falder 0,3 pct. til 268,6 kr.