Byge af nye B&O-produkter resten af året

Halvårsregnskab fra Bang & Olufsen fik aktierne til at stige, og der er udsigt til en byge af nye produkter resten af koncernens regnskabsår.

En fremgang i omsætningen på otte procent i halvårsregnskabet fik kursen på aktierne i Bang og Olufsen til at stige umiddelbart efter, regnskabet blev offentliggjort. Tallene fik kursen op omkring 748, før den faldt lidt tilbage igen, fra en kurs på 733 inden regnskabet.

Forventningerne til hele årets resultat opjusteres en anelse på grund af fortjenesten på salget af aktier i Bang & Olufsen Medicom, mens resten af driften forventes at ligge som i første halvår med en stigning i omsætningen på otte procent.

Opjusteringen vækker lidt undren:

"Det undrer mig lidt, at de ikke opjusterer mere. Den opjustering, der kommer, er alene relateret til salget af Medicom, så det kan godt virke lidt mærkeligt. Derfor ser forventningerne lidt forsigtige ud, siger analytiker Jacob Pedersen fra Sydbank til RB-Børsen.

Bortset fra det slog halvårsregnskabet fra Bang & Olufsen analytikernes forventninger med et halvårsoverskud før skat på 238 mio. kr. og et overskud af driften på 240 mio. kr. Analytikere adspurgt af RB-Børsen havde forudset et overskud før skat på 207 mio. kr., et driftsoverskud på 210 mio. kr. og en omsætning på 2,1 mia. kr.

"På basisforretningen er der ikke tale om nogen opjustering, selvom de leverer 30-35 mio. kr. på primær drift end jeg havde forventet. Så det er lidt mærkeligt. Men generelt er regnskabet ganske positivt," konstaterer Jacob Pedersen.

Anden halvdel af koncernens regnskabsår forventes i øvrigt at byde på en byge af nye produkter som den avancerede højttaler, BeoLab 9, et nyt TV-flagskib BeoVision 9 med en 50 tommers plasmaskærm, BeoSystem 3 platform med en højtydende centerhøjttaler og mulighed for indbygget harddisk og multimedia PC-teknologi.

Desuden begynder koncernen i slutningen af tredje kvartal lanceringen af et nyt fladskærms-TV, BeoVision 8, et helt nyt "casual" design inden for fladskærms TV i 26 og 32 tommers format med høj billedkvalitet og stor lyd.

I tørre tal blev omsætningen i Bang & Olufsen-koncernen på godt 2 mia. kr. i halvåret mod 1,9 mia. kr. i samme periode i fjor. Koncernens bruttoavance faldt en smule til 47,5 pct., og udviklingsomkostningerne steg med 25 mio. kr. til 222 mio. kr.

Inden for det såkaldte Automotive område er der brugt 23 mio. kr. mod 7 mio. kr. i samme periode sidste år blandt andet til udvikling af nye lydsystemer til bilkunder.

Området har høj prioritet, og salget af Advanced Sound System til Audi A8 og S8 går ifølge koncernens regnskabsmeddelelse "særdeles tilfredsstillende."

"Op mod hver femte af alle solgte Audi A8 og S8 udstyres med Advanced Sound System, og der var ved udgangen af perioden solgt over 3.000 systemer," skriver koncernen.