Bugnende bundlinjer kunne ikke forhindre fald på Wall Street

Efter en forsigtig start omkring nulpunktet kravlede de amerikanske aktier i løbet af dagen nedad og endte med mindre fald.

Læs mere
Fold sammen

Dermed blev der sat en stopper for rekordrækken for S&P 500-indekset og Dow Jones-indekset.

Sidstnævnte sluttede 0,2 pct. lavere, S&P 500-indekset satte sig 0,4 pct., mens Nasdaq-indekset faldt med 0,25 pct.

Generelt var der fokus på regnskaber, efter at sæsonen for andet kvartal nu for alvor er skudt i gang. Selskaber som Yahoo, Johnson & Johnson, Goldman Sachs og Coca-Cola var alle aktuelle med tal for perioden april til og med juni, og det var generelt nogle flotte bundlinjer, som selskaberne præsenterede investorerne for. Alligevel formåede det dog ikke at give jubelstemning.

Medicinal- og medicokæmpen Johnson & Johnson, der blandt andet laver plaster, hovedpinepiller og Nicorette-produkter, kunne tilmed berette om en mindre opjustering, så man nu venter et justeret resultat per aktie på 5,40-5,47 dollar mod tidligere 5,35-5,45 dollar for hele 2013. I andet kvartal leverede Johnson & Johnson en justeret indtjening per aktie på 1,48 dollar, hvilket var en anelse bedre end markedets forventninger på 1,39 dollar ifølge Bloomberg News.

Johnson & Johnson-aktien endte uændret i 90,40 dollar tirsdag.

Goldman Sachs leverede en markant bedre bundlinje end ventet med 3,7 dollar per aktie mod ventet 2,89 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Bankens resultat blev realiseret ud fra samlede indtægter på 8,61 mia. dollar i kvartalet mod ventet 7,97 mia. dollar. Goldman Sachs endte alligevel tirsdagen 1,7 pct. lavere i 160,24 dollar.

Coca-Cola sluttede andet kvartal med en justeret indtjening per aktie på 63 cent - præcis som analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet. Selskabets omsætning landede dog lidt under det ventede på 12,75 mia. dollar mod analytikernes gæt på 12,97 mia. dollar. Læskedrikaktien faldt med 1,9 pct. til 40,23 dollar.

Efter lukketid serverede internetselskabet Yahoo så sine tal for andet kvartal, og også her var det med en ganske pæn bundlinje. Yahoo tjente således 0,35 dollar per aktie i kvartalet mod ventet 0,30 dollar blandt analytikerne. Omsætningen var på linje med det ventede. Yahoo-aktien steg med 1 pct. til 27,15 dollar i det amerikanske eftermarked efter at være faldet med 1,7 pct. i den ordinære handel.

Onsdag kigges der frem mod Ben Bernankes tale foran finanskomitéen i Repræsentanternes Hus i Washington onsdag eftermiddag danske tid, hvor der formentlig endnu engang vil komme fokus på Federal Reserves lempelsesprogram, og hvornår der skal skrues ned for det.

/ritzau/FINANS