Buffett nærmer sig milepæl, han ikke vil nå: 100 milliarder dollar i kontanter

Den amerikanske investor Warren Buffett nærmer sig en milepæl, han nok ikke har lyst til at nå. I øjeblikket har Buffetts konglomerat, Berkshire Hathaway, næsten 100 millarder dollar liggende i let omsættelige aktiver, som blot venter på at blive investeret.

»Oraklet fra Omaha«, den 86-årige Warren Buffet og mangeårige leder af Berkshire Hathaway, har næsten 100 milliarder dollar liggende, der bare venter på at blive investeret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lucas Jackson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fredag kunne Berkshire Hathaway, investeringskonglomeratet som Warren Buffet, »oraklet fra Omaha«, har stået i spidsen for i mere end fem årtier, rapportere om, at de havde mere end 100 millarder dollar stående i let omsættelige aktiver ved slutningen af andet kvartal.

Det skriver det amerikanske medie Bloomberg.

På den ene side peger det enorme beløb på Berkshire Hathaways evner til at tjene penge på deres investeringer, men på den anden side gør pengene ikke meget gavn på konglomeratets egen konto.

Berkshire betaler nemlig ikke udbytte til sine aktionærer og køber kun sjældent egne aktier tilbage, så Buffett er på udkig efter nye steder at investere de mange penge.

Men problemet er, at Buffetts liste over virksomheder, han gerne vil eje, er »meget, meget lille,« siger David Rolfe, investeringsdirektør hos Wedgewood Partners, som har aktier i Berkshire, til Bloomberg.

Det er dog ikke fordi, Buffett har holdt igen med investeringerne i den seneste tid. Så sent som juli købte Berkshire det største el-forsyningsselskab i Texas for 9 milliarder dollar, men transaktionen mangler fortsat at gå i gennem, og når det lykkes, vil det tage toppen af trykket i Buffetts skattekiste.

Tidligere på året oprettede Buffett også en position i Apple Inc., og i juni købte Berkshire aktier i både det candadiske realkreditinstitut Home Capital Group Inc. og en ejendomsinvesteringsfond, skriver Bloomberg.