Budkrig om nordisk børs optrappes

Den nordiske børs OMX er stærkt ombejlet. Nu har en tredje spiller meldt sig som interesseret i at købe børsen - storbanken Citigroup.

En ny spiller har meldt sig på banen i budkrigen om kontrollen over den nordiske børs OMX. Storbanken Citigroup har købt 6,3 procent af aktierne i OMX, og dermed bliver banken den tredje største aktionær i OMX efter den svenske stat og Wallenberg-familiens Investor. Det er dog uklart, hvad Citigroup vil bruge aktieposten til.

Torsdag udfordrede børsen i Dubai den amerikanske børsgigant Nasdaq og overtrumfede den amerikanske børs Nasdaqs bud, men i dagens udgave af Financial Times signalerer både Investor, der sidder på 17,3 procent af OMX, og den svenske stat, der sidder på 6,6 procent af aktierne i børskoncernen, at de foretrækker buddet fra amerikanerne, skriver RB-Børsen.

- Det handler ikke kun om prisen, lyder det fra det svenske finansministerium.

Dermed bliver det svært for børsen i Dubai at overtage OMX. Torsdag meddelte Dubai-børsen ellers, at selskabet har erhvervet 4,9 procent og under visse betingelser har optioner til at købe yderligere 22,5 procent af aktierne.

Og børsen i Dubai mener det alvorligt. Ifølge den britiske avis Mail om Sunday flyver direktøren for Dubais børs Per Larsson, der har en fortid som administrerende direktør for den svenske del af OMX og formand for Børsen i Stockholm, om kort tid til Stockholm for at overbevise OMX om, at der er idé i at lade Dubai-børsen købe OMX for næsen af amerikanske Nasdaq.

Ifølge Bloomberg News byder Dubai-børsen, som ejes af emiratets meget velhavende emir, 230 svenske kroner per aktie, og man vil købe mindst 25 procent af OMX-aktierne. Nasdaq har budt 208,1 kroner.

/ritzau/