Budgetkrisen i USA svækker dollar en anelse

Der er kun mindre udsving på de internationale valutamarkeder torsdag morgen.

Foto: ROMEO RANOCO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske dollar ligger under for et mindre pres på grund af de strandede forhandlinger om det amerikanske budget og den lurerne krise om en forhøjelse af gældsloftet.

Samtidig var der intet nyt fra Den Europæiske Centralbank onsdag, som på det pengepolitiske møde fastholdt renten på 0,5 pct. - et niveau som ventes at blive opretholdt i en rum tid fremover.

Euro koster torsdag morgen 1,3605 dollar og 132,95 yen, mens dollar står i 97,70 yen. Onsdag ved 17-tiden kostede euro 1,3590 dollar og 132,20 yen, mens en dollar kostede 97,30 yen.

Fra USA er fronterne trukket endnu skarpere op, efter at præsident Barack Obama onsdag aften gjorde det klart, at han ikke vil forhandle om budgettet. Samtidig nærmer tiden sig for, at statskassen løber tør for penge med en truende betalingsstandsning til følge.

- Der er fokus på USA, og den igangværende tilbagetrækning vi ser i forventningerne til en reduktion i Federals Reserves pengepolitiske lempelser, og den effekt det har på de amerikanske obligationsrenter og den amerikanske dollar. De finanspolitiske narrestreger i Washington betyder mere potentiale for volatilitet og kursudsving, siger valutastrateg Mike Jones fra Bank of New Zealand i Wellington til Bloomberg News.

USA's præsident, Barack Obama, nægter ifølge den republikanske formand i Repræsentanternes Hus, John Boehner, fortsat at forhandle om den sundhedsreform, der er centrum i budgetkrisen i USA.

- Præsidenten gentog endnu en gang, at han ikke vil forhandle, lød det fra John Boehner efter et møde med Obama i Det Hvide Hus.

Også demokraternes flertalsleder i Senatet, Harry Reid, deltog i budget-samtalerne. Ikke uventet kritiserede han Boehner og republikanerens forsøg på at udnytte budgetkrisen til at ødelægge Obamas sundhedsreform - også kaldet "Obamacare".

- Vi giver os ikke i forhold til Obamacare, siger Harry Reid.

Den amerikanske budgetstrid kulminerede tirsdag morgen dansk tid, da Senatet og Repræsentanternes Hus ikke kunne blive enige om en finanslov, inden det nye finansår i USA gik i gang 1. oktober.