Budgetaftale vil varme på Wall Street

Risikovilligheden er vendt tilbage til det amerikanske aktiemarked, hvor futures på de toneangivende indeks peger mod kursstigninger på 1,7-2,2 pct.

Optimismen rammer bredt over de amerikanske sektorer. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW GOMBERT

Og baggrunden er - som det også gælder for stigningerne Europa - at Repræsentanternes Hus har stemt ja til den nye budgetplan, der skal redde USA's økonomi fra at falde i afgrunden. Planen er nu vedtaget i begge kongressens kamre og mangler kun præsident Barack Obamas underskrift.

Optimismen rammer bredt over de amerikanske sektorer. Apples aktie stiger 2,7 pct. i formarkedet, finansaktien Bank of America stiger 2,9 pct., bil-aktien GM stiger 2 pct., og råvare-aktien United States Steel stiger 3,9 pct. Stål-aktien styrkes yderligere af en opjustering af anbefalingen hos Credit Suisse fra "neutral" til "køb".

Budgetaftalen var til en vis grad ventet i markedet, som allerede nytårsaftens dag tog forskud på fornøjelserne. Og det dæmper forventningerne til onsdagens kursreaktion på aftalen.

- Markedet skal åbne højere, men jeg tor ikke, at der bliver tale om eufori, for vi så stigninger allerede mandag og aftalen var ventet, vurderer direktør John Plassard i Mirabaud Securities LPP i Geneve over for Bloomberg News.

Blandt de konkrete selskabsnyheder noteres, at biludlejningsselskabet Avis Budget Group vil overtage Zipcar for 12,25 dollar pr. aktie svarende til en præmie på 49 pct. reflekteret i en stigning på 48 pct. for Zipcars aktie i formarkedet

/ritzau/FINANS

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk