Bryllupsklokkerne ringer for Sabmiller og AB Inbev: Aktierne stryger i vejret

Aktierne i både AB Inbev og Sabmiller stryger til vejrs onsdag morgen, hvor AB Inbev har offentliggjort de første detaljer om kurmageriet til konkurrenten i form af et købstilbud på 104 mia. dollar, godt 700 mia. kr.

Aktierne i AB Inbev stiger knap 3 pct. på børsen i Bruxelles, mens værdien af Sabmillers aktier i London og Johannesburg løftes henholdsvis 3 og 5 pct. kort efter åbning. Fold sammen
Læs mere
Foto: SIPHIWE SIBEKO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktierne i AB Inbev stiger knap 3 pct. på børsen i Bruxelles, mens værdien af Sabmillers aktier i London og Johannesburg løftes henholdsvis 3 og 5 pct. kort efter åbning.

Belgiske AB Inbev har onsdag løftet sløret for brudeprisen og tilbudt 42,15 pund per aktie for Sabmiller. Tidligere er to bud på henholdsvis 38 og 40 pund blevet køligt afvist af Sabmillers bestyrelse. AB Inbev søger dog fortsat velsignelsen fra det britisk-sydafrikanske bryggeris bestyrelse og mener, at det nye tilbud er på et niveau, hvor bestyrelsen bør bakke op.

Tilbuddet er kontant, med mulighed for betaling i aktier til Altria Group og Bevco, der tilsammen ejer godt 41 pct. af Sabmiller. Altria, der ejer 27 pct. af Sabmiller, støtter op om tilbuddet og opfordrer bestyrelsen i Sabmiller til at indgå i en dialog med AB Inbev, skriver Bloomberg News.

Tilbuddet svarer til en præmie på godt 44 pct. fra før spekulationen om et ægteskab mellem de to bryggerier tog til, og med dagens stigning handles aktien godt 12 pct. under købstilbuddet, i et niveau på 37,28 pund på børsen i London.

Det nye, kombinerede selskab vil blive verdens største bryggeri og have en global omsætning på 64 mia. dollar, godt 425 mia. kr., vurderer AB Inbev i meddelelsen.

AB Inbev har taget en smule forskud på glæderne og sendt invitationer til globryllup ud via domænet Globalbrewer.com, hvor frieriet er sat til skue under overskriften "The First Truly Global Beer Company".