Bryde: Nordic Tankers-kursen er for lav

Steen Bryde vil se strategien og implementeringen af den efter i sømmene fra en bestyrelsespost. ”Jeg har noget at bidrage med,” siger han. Kursen er alt for lav, mener Bryde.

Direktør Steen Bryde vil have bestyrelsen i Nordic Tankers på valg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Ørsted
Steen Bryde ligger ikke skjul på, at han går efter en bestyrelsespost, fordi han mener, at aktiekursen er for lav i Nordic Tankers i forhold til de reelle værdier. Men omvendt er han ikke helt sikker på, at der skal foretages markante ændringer i ledelsen af rederiet.

”Virksomheden har en pris på børsen, som svarer præcis til, hvad de skibe, man sejler med, repræsenterer i værdi som second-hand tonnage. Altså den værdi skibene repræsenterer i handel og vandel, hvis de sælges her og nu. Sagt med andre ord; så afspejler kursen, at der ikke er nogen goodwill i selskabet,” siger Steen Bryde.

”Samtidig børsnoterede man i sin tid virksomheden til en discount-pris,” siger Steen Bryde.

Hvad vil du så konkret gøre for at få de værdier banket ind i kursen?

”Det kan jeg ikke svare på, før jeg har været inde og arbejde med virksomheden. Jeg har ikke de oplysninger, der skal til for at kunne svare på spørgsmålet. Men man kan kigge på, hvilke skibe er det, man opererer. Og uden at jeg skal være ekspert, så findes der mange måder, som man kan operere skibe på. Det er et bet, man laver som ledelse, når man vælger sin strategi og beslutter hvilke skibstyper, der er penge i og hvordan de opereres bedst. Det vil jeg ikke gøre mig klog på forkant,” siger Bryde.

”Så det kan godt være, at strategien er i orden, men det er svært at vide, før man har set den indefra,” siger han.

Men hvorfor skulle du være skrappere til at vælge en strategi og sørge for implementeringen af denne - du er vel ikke shippingmand?

”Hvem siger, jeg ikke er shippingmand. Jeg har investeret i skibe i 20 år, ligesom jeg bygger skibe i Bangladesh, så jeg ved noget om skibe, men jeg er ikke ekspert af den grund. Jeg er først og fremmest finansmand,” siger Steen Bryde.

Så du vil som bestyrelsesmedlem se strategien efter i sømmene og sikre at udførelsen af den kører på en optimal måde?

”Korrekt”.

Men det er vel det samme som at udtrykke mistillid til både bestyrelsen og den daglige ledelse?

”Der er aldrig valgt en bestyrelse, skal man huske på. Men jeg skal ikke kritisere den. Men som aktionær, og når man mener, at man har noget at bidrage med, skal man beskytte sin investering. Der er ingen i den siddende bestyrelse, der har investeret mere end mig, så den investering vil jeg da godt påvirke på alle aktionærernes vegne, men selvfølgelig også på mine egne vegne. Jeg har ikke fremført nogen kritik, jeg vil bare gerne med i arbejdet,” siger Steen Bryde.