Bryde melder Nordic Tankers-rivaler til bagmandspolitiet

Nordic Tankers, med Steen Bryde som adm. direktør i spidsen, har i dag meldt den tidligere bestyrelsesformand for rederiet Mogens Buschard og den tidligere bestyrelse til Bagmandspolitiet for bedrageri. (Opdateret)

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Således er indledningen til et nyt afsnit i farcen om det stormomsuste, børsnoterede rederi, som Bryde og den tidligere bestyrelse slås om.

Den aktuelle sag har baggrund i en artikel i Morgenavisen Jyllandsposten den 15. januar 2009 og i et anonymt modtaget materiale, som danner baggrund for artiklen.

"Sagen drejer sig om insiderhandel i K/S Difko 47(nu Nordic Tankers A/S), idetMogens Buschard samt flere andre daværende bestyrelsesmedlemmer på baggrund af intern viden angiveligt købte massivt op af anparter i K/S Difko 47 i de to år, hvor bestyrelsen samtidigt planlagde børsnoteringen af Nordic Tankers A/S," skriver Steen Bryde i en fondsbørsmeddelelse.

Han forklarer, at den tidligere bestyrelse på et tidspunkt lod sig selv undersøge af Deloitte, som var Selskabets egen revisor, men at undersøgelsen kun drejede sig kun om en kort periode op til børsnoteringen, efter vedtagelsen af et internt regelsætfor køb af anparter. Steen Bryde mener derfor ikke, at Deloittes konklusion er udtryk for et retvisende billede af hele den omtalte periode.

"Dags dato kan man på kritiske aktionærers hjemmeside (www.nordictanker.dk) se, at den berørte personkreds meget tydeligt kan huske endog præcise detaljer om forløbet - hvilket står i skærende kontrast til deres hukommelsestab, daJyllandsposten gerne ville have anpartsopkøbene forklaret. Vi overlader det nu til Bagmandspolitiet, at undersøge sagens rette sammenhæng, og om der er grundlag for at rejse tiltale for bedrageri mod den involverede personkreds," lyder Brydes afskedssalut.