Brøndbys rigmand ser Agger som en investering

Jan Bech Andersen har kaldt købet af Daniel Agger til Brøndby for en jubilæumsgave, men afslører samtidig, at han også betragter ham som en investering.

På dagens pressemøde i Brøndby, hvor Daniel Agger blev præsenteret, slog Brøndbys Bestyrelsesformand fast, at landsholdsanføreren er mere end en gave til klubben. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var jubel og klapsalver fra flere hundrede fremmødte fans, da Daniel Agger blev præsenteret i Brøndby mandag formiddag. Den eufori, som bl.a. har ramt klubbens fans, skal være med til at gøre forsvarsspilleren til en god investering for klubben, fortæller Brøndbys bestyrelsesformand Jan Bech Andersen.

- Daniel Agger er en gave til klubben i anledning af dens 50 års jubilæum, men han er så sandelig også en investering i, at vi når de sportslige og kommercielle mål, som vi har sat, siger Jan Bech Andersen, der dog ikke forventer, at investeringen skal kaste et mesterskab af sig allerede nu.

- Jeg er meget tålmodig i forhold til de sportslige resultater. Vi har lagt en plan, og den følger vi. Men med Daniel i truppen kan vi måske speede processen op.

Men det er ikke kun på banen, at han skal være med til skabe forbedringer.

- Det kan måles på flere parametre, om han bliver en succesfuld investering. Han kan både skabe øgede tilskuertal og kommercielle indtægter. Vi har haft en god opadgående trend på sponsorområdet, og jeg tror også, det vil give os et yderligere løft med tilkomsten af Agger, siger Jan Bech Andersen.

Det er endnu ikke kommet frem, hvad Daniel Agger har kostet rigmanden, og det har han heller ikke tænkt sig at oplyse.

- Der hvor jeg kommer fra, er man opdraget til ikke at spørge om gavens pris. Det er jo tanken, der tæller, og sådan er det også i det her tilfælde med Daniel Agger, siger Jan Bech Andersen, der dog godt vil love, at Brøndby fans ikke skal regne med at se en lignende gave i fremtiden.

- Der er grænser, men som jeg siger, så er der 50 års jubilæum i klubben, så det her er en gave og en investering, som passer ind i jubilæumsåret. Og når der er mulighed for at hente en landsholdsanfører hjem, så siger man jo ikke nej.

Der har gennem hele transfervinduet været snak om Daniel Agger til Brøndby. Og Jan Bech Andersen erkender også, at det har været en lang proces at få klubikonet hjem.

- Jeg har talt med Daniel over en længere periode og forsøgt at sælge Brøndby-projektet til ham. Men der var en masse økonomiske aspekter, der var uoverskuelige og uopnåelige.

- Så jeg var godt klar over, vi skulle have tålmodighed, fordi Liverpool ville ikke give sig hurtigt, men når transfervinduet nærmer sig sin lukning, så bliver folk mere runde i kanterne. Så vi var klar i kulissen, hvis der opstod en mulighed, og den tog vi så.

Daniel Agger er nu samlet med landsholdet forud for kampene mod Tyrkiet og Armenien i den kommende uge, men han forventes at få debut for et fyldt Brøndby Stadion den 14. september, når Randers kigger forbi.