Brøndbys pengetank afhængig af Kasi-betaling

Et tilgodehavende fra Kasi på næsten ti millioner hænger og svæver i det uvisse. Brøndby-ledelsen er dog optimistiske.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brøndby har fortsat en væsentlig kredit- og likviditetsrisiko på selskabets tilgodehavendet hos Kasi. Men Kasi's formue er i væsentligt omfang bundet i den earn-out betaling, som forfalder i 2015, samt i tilgodehavende hos moderselskabet. Kasi er derfor afhængig af, at moderselskabet kan indfri tilgodehavendet og derved tilføre likviditet til selskabet.

Det har fået Brøndby til at gå i gang med at finde alternative finansieringsmuligheder for at styrke likviditetsberedskabet, da tilgodehavendet ikke er sikret.

Brøndby påpeger, at Kasi hidtil har betalt alle forfaldne beløb til Brøndby, men noterer, at der udestår betaling af i alt 9,8 mio. kr. i år, som Kasi løbende skal afregne frem til 1. juni. Og Brøndby har været i kontakt med ledelsen i Kasi for at få forsikring om, at Kasi vil overholde sine betalingsforpligtelser over for Brøndby også i år.

- Bestyrelse og direktion har efter dialog med ledelsen i Kasi vurderet, at det er sandsynligt, at tilgodehavendet fra Kasi vil blive afregnet som aftalt, skriver Brøndby.

De 9,8 mio. kr., som det drejer sig om, relaterer sig til ophørsaftalen med Kasi.

For Kasi's vedkommende har moderselskabet sat gang i en realisering af aktiver, som kan tilføre likviditet og dermed sætte Kasi i stand til få den nødvendige likviditet.