Brøndbys kassemster: Sportslige ambitioner er dyre

"Det negative resultat er et tegn på, at man sportsligt tidligere ikke havde fundet de rigtige spillere, og det har man så fundet nu. Forventningen er, at det hold, vi har nu, er det rigtige," siger økonomidirektøren.

Manglende spillersalg og sportslig oprustning var de primære årsager til, at Brøndby IF i dag måtte nedjustere deres forventninger til årsresultatet fra et overskud på 2-5 millioner til et underskud på 9-13 millioner.

"Vi har inden denne sæson været ude at investere i tre nye spillere, og så har vi nu 31 spillere i truppen, hvor vores målsætning er 24 spillere. Med lønudgifter til syv spillere for meget og afskrivninger på kontraktrettigheder, kommer det til at betyde en del," siger økonomichef Martin Carstensen.

Klubben håber dog stadig at nå at komme af med nogle af de overskydende spillere i truppen.

"Transfermarkedet er jo åbent indtil 31. august, og vi satser stadig på, at vi får solgt nogle af de overskydende spillere, men når vi laver regnskabet nu, må vi jo tage højde for, at vi ikke får solgt nogle spillere," forklarer Martin Carstensen.

Omvendt kan det åbne transfervindue også betyde et større minus på fodboldklubbens bundlinje. De overvåger nemlig stadig markedet på udkig efter forstærkninger til holdet.

"Hvis vi går ud og køber spillere, så vil det selvfølgelig påvirke negativt, men meddelelsen er lavet ud fra status quo. Det er jo heller ikke sikkert, at vi kan få de spillere, vi gerne vil have," siger økonomichefen. Han mener til gengæld, at fremtiden ser lysere ud for klubbens aktionærer.

"Det negative resultat er et tegn på, at man sportsligt tidligere ikke havde fundet de rigtige spillere, og det har man så fundet nu. Forventningen er, at det hold, vi har nu, er det rigtige, og de overskydende spillere, vi har, skal vi have afhændet. Og på den måde er vi tilbage, hvor vi har været de tidligere år med overskud på driften," vurderer Martin Carstensen.

Brøndby IF sluttede den seneste sæsons SAS Liga som nummer 6 og ligger lige nu nummer 11 i den nystartede ligasæson.
(RB-Børsen)