Brøndby/best.fmd.: Aktiekøb for at være behjælpelig

 

Da amatørafdelingen Brøndbyernes Idrætsforening mandag valgte at købe 45.850 A-aktier i Brøndbyernes IF Fodbold A/S af den tidligere bestyrelsesformand, Torben Røsler, var det blot for at være behjælpelig. Det forklarer bestyrelsesformand i Brøndbyernes Idrætsforening og Brøndbyernes IF Fodbold A/S, Per Bjerregaard, til RB-Børsen.

 

Han afviser samtidig, at amatørafdelingen dermed forsøger at sikre sig indflydelse på, hvordan den fremtidige aktiestruktur bliver.

 

- Nej det gør den ikke. Og nu kan jeg så tale som amatørformand der: Det har vi heller ikke nogen intentioner om. Det er bare for at være behjælpelige, kan man sige, siger altså Per Bjerregaard.

 

Bestyrelsen i Brøndby IF er netop nu i gang med at overveje en ændring i aktie-strukturen. I sin nuværende form har A-aktierne 10 gange så meget stemmevægt som B-aktierne. Brøndbyernes IF Fodboldfond sidder på 300.000 A-aktier, mens amatørafdelingen, Brøndbyernes Idrætsforening, med mandagens køb sidder på de resterende 55.000. Dermed har de to parter til sammen over 50 pct. af stemmerne i aktieselskabet. Men manden med de mange kasketter, amatør- og aktieselskabsbestyrelsesformand Bjerregaard, afviser, at amatørafdelingen med dagens køb forsøger at tiltvinge sig større magt.

 

- Det er vel naturligt nok, når man er i en fase, hvor selskabet er i nogle strategiske overvejelser, at amatørklubben så siger, at "nu går vi ind som ejer i en periode", sådan at man har alle muligheder på hånden, siger Per Bjerregaard uden at ville komme nærmere ind på, hvad det betyder.

 

Hvilke ændringsforslag, der er i spil med hensyn til aktiestrukturen, vil Per Bjerregaard heller ikke ind på, lige som han ikke vil give noget tidsperspektiv for en endelig beslutning.

 

Til gengæld vil han gerne sige, at overvejelserne om en ændret aktiestruktur har været i gang i flere måneder og også før, end en gruppe investorer med den tidligere Brøndby-spiller Peter Schmeichel og forretningsmanden Aldo Petersen i spidsen forsøgte at købe klubben.

 

- Da vi fik den henvendelse fra Aldo Petersen og kompagni, var vi i gang med en række overvejelser, som havde stået på i nogle måneder som led i en naturlig strategi-udvikling af virksomheden, siger Per Bjerregaard.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )