Brøndby vil sælge nye aktier til 55 øre stykket: Får tæsk på børsen

Brøndby vil som led i det annoncerede aktiesalg udbyde nye aktier i fodboldklubben til 55 øre per styk. Det fremgår af en meddelelse.

Foto: Erik Refner. »Vi glæder os over, at vi i forbindelse med igangsættelse af den annoncerede kapitaludvidelse kan meddele, at vi på forhånd har fået tilsagn, der sikrer et provenu på minimum 100 mio. kr «, siger administrerende direktør for Brøndby IF Jesper Jørgensen ifølge meddelelsen.
Læs mere
Fold sammen

Tegningskursen ligger 37,5 pct. under slutkursen på Brøndby-aktien fredag på 88 øre. Rabatten medvirker mandag morgen til, at Brøndby-aktien falder mest af alle på Københavns Fondsbørs med 11,4 pct. til 0,78 kr.

Størstedelen af emissionen er allerede garanteret.

- Vi glæder os over, at vi i forbindelse med igangsættelse af den annoncerede kapitaludvidelse kan meddele, at vi på forhånd har fået tilsagn, der sikrer et provenu på minimum 100 mio. kr. Det giver Brøndby IF mulighed for at indfri den nuværende rentebærende gæld, samt, i overensstemmelse med Strategi 6.4, at kunne foretage investeringer med fokus på at forbedre faciliteter for fans og sponsorer, siger administrerende direktør for Brøndby IF Jesper Jørgensen ifølge meddelelsen.

Aktieudbuddet omfatter i alt lige over 255 mio. aktier. De eksisterende aktionærer har fortegningsret i forholdet to til fem, således at to eksisterende aktier giver mulighed for at tegne fem nye aktier. Dermed svarer kapitaludvidelsen potentielt til 2,5 gange den nuværende aktiekapital.

Tegnes det maksimale beløb vil Brøndby få et provenu på 140,3 mio. kr.

- Årsagen til kapitaludvidelsen er, at Brøndby IF, baseret på den nuværende strategi, ikke forventer at være i økonomisk ligevægt før ultimo perioden 2016-2019, hvorfor den fortsatte drift medfører behov for yderligere tilførsel af likviditet, hedder det i meddelelsen.

Ender Brøndby med at rejse minimumbeløbet på 100 mio. kr., vil klubben kunne indfri sin gæld og få styrket likviditetsberedskabet med cirka 15 mio. kr.

Ved udgangen af tredje kvartal var Brøndbys likvide beholdninger på 2,2 mio. kr. Desuden havde klubben en uudnyttet trækningsret på 6,5 mio. kr.