Brøndby-topchef: Sidste gang vi skal hente penge ved aktieemission

Frem mod den forventede balance i økonomien ved udgangen af strategiperioden for 2016-2019 skal det underskud mindskes skridt efter skridt.

Foto: Erik Refner. Jesper Jørgensen, Badministrerende direktør hos Brøndby IF.
Læs mere
Fold sammen

Fodboldklubben Brøndby IF skal igen hente nye penge i en aktieemission, men til gengæld skal det også helst være for sidste gang, hvis den nuværende strategi gennemføres efter planen.

Sådan lyder det fra Jesper Jørgensen, der er administrerende direktør hos Brøndby IF.

- En gennemført emission sikrer os i hvert fald tilstrækkelig likviditet til de næste 12 måneder. Derudover har vi en forventning om, at - hvis vi gennemfører vores strategi - så er der også tilstrækkelig likviditet frem til 2019, hvor der skal være økonomisk balance, siger han til Ritzau Finans.

I forbindelse med regnskabet for tredje kvartal og præsentationen af prospektet til kapitaludvidelsen nedpræciserede Brøndby sine forventninger til hele 2016 til et underskud før skat på 21-25 mio. kr. fra tidligere udmeldt 15-25 mio. kr.

Og frem mod den forventede balance i økonomien ved udgangen af strategiperioden for 2016-2019 skal det underskud mindskes skridt efter skridt.

- I og med at vores forventninger til 2016 peger på et underskud, og vi venter økonomisk ligevægt i 2019, så må man jo forvente, at resultaterne gradvist bliver forbedret i de kommende år frem mod 2019, siger Jesper Jørgensen.

INGEN NYE LÅN

Han påpeger desuden, at det ikke er planen, at Brøndby vil optage nye lån, når de forventede penge fra emissionen har udlignet det eksisterende.

Der indsættes dog en buffer til at klare uventede begivenheder og almindelige sæsonmæssige udsving - eksempelvis i første kvartal, hvor en stor del går med vinterpausen i Superligaen.

- Når vi har indfriet gælden, har vi ikke nogen forventning om at optage nye lån. Men der etableres en kassekredit på 25 mio. kr. til at klare likviditetsmæssige udsving. Vi har ligesom andre fodboldklubber nogle ret store udsving i løbet af året, siger Jesper Jørgensen.