Brøndby tæt på afklaring

Fodboldklubben anmoder selv om, at al aktiehandel overvåges, indtil Brøndbys skæbne er afklaret.

Brøndby-direktør Tommy Håkansson har sammen med bestyrelsen travlt med at strikke en plan sammen for klubbens finanser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Der arbejdes på højtryk i Brøndby for at finde en løsning på klubbens anstrengte økonomi, og nu meddeler klubben, at det er lige oppe over.

I en meddelelse til fondsbørsen i København skriver Brøndby, at en løsning kan være klar inden udgangen af måneden. I mellemtiden beder klubben om, at fodboldaktien overføres til den såkaldte observationsliste på grund af den megen omtale og virak, der kan ventes, ind til planen er klar.

"Som meddelt i Brøndby IFs selskabsmeddelelse nr. 01/2013 af 8. januar 2013 arbejder selskabet efter en plan, der skal sikre såvel den kortsigtede som den langsigtede likviditet og kapitalstruktur i selskabet. Op til udgangen af januar måned 2013 forventer Brøndby nu, at en afgørelse af selskabets situation kan imødeses," skriver klubben.

"Som konsekvens af den korte tidsperiode og den løbende medieomtale anmoder Brøndby om, at selskabets aktier overføres til observationslisten."

Brøndby har både sportsligt og økonomisk kniven for struben og fik for bare et par uger siden forhandlet sig til en aftale med spillere og andre medarbejdere om en midlertidig lønnedgang for at bringe klubben gennem den svære økonomiske tid.

Forholdet til en række kreditorer er endnu uafklaret, og så hænger feriepengesagen også over klubben: En række spillere har 24 millioner kroner til gode i feriepenge og pension, og det er endnu ikke lykkedes at blive enig med Spillerforeningen om, hvordan gælden skal behandles.

I årets Superliga indtager Brøndby sidstepladsen med 13 kampe tilbage i foråret.