Brøndby med markant nedjustering

Et forventet plus på 2-5 mio. kr. er nu forvandlet til et minus i lejet mellem 9 og 13. mio. kr. "Sportslig oprustning," lyder forklaringen fra Per Bjerregaard og co. Opdateret 14.45

Det gør også ondt på Brøndby I.F. uden for banen.

De skuffende sportslige resultater slår hårdt igennem i regnskabsbøgerne, hvor den børsnoterede klub fra vestegnen i dag måtte nedjustere forventningerne til årets resultat fra et plus på 2-5 mio. kr. til et minus på 9-13 mio. kr.

I værste fald bliver resultatet altså 18 mio. kr. dårligere end forudsagt ved årets start. De 18 mio. kr. skal sammenholdes med et resultat sidste år på 7,8 mio. kr. i overskud før transferaktiviteter, finansielle poster og skat, mens resultatet efter skat var på 55 mio. kr. trukket op af flere markante spillersalg.

I regnskabet skriver Brøndby:

"...(resultatet)...skal ses i sammenhæng med den sportslige oprustning i form af betydelige investeringer i nye spillere, hvorfor lønudgifter og afskrivninger på kontraktrettigheder samlet set vil stige med ca. 15 mio. kr. i forhold til budgettet"

Klubben hæfter sig ved, at den med egne ord: "...fortsat (er) inde i en positiv økonomisk udvikling af selskabets primære forretningsområder...".

Man glæder sig over, at omsætningen er stigende, fra 65 mio. kr. i første halvår 2006 til godt 70 mio. kr. i første halvår 2007.

"Efter investeringen i nye spillere op til den nye sæson er det selskabets forventning, at Brøndby IF igen vil være med til at præge toppen af dansk fodbold og være med i kampen om det danske mesterskab, selvom holdet med de mange nye spillere vil være i en indkøringsfase i de første måneder," skriver bestyrelsen i regnskabet.