Brøndby mangler transferindbetaling

Brøndby IF har i tredje kvartal 2015 ikke modtaget en væsentlig aftalt transferindbetaling.

Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På trods af noget svingende præstationer på græstæppet for Brøndby IF, så kan fodboldklubben glæde sig over en øget omsætning i andet kvartal af 2015. En væsentlig knast i form af manglende transferindbetaling kan dog blive kritisk på sigt.

Det fremgår af regnskabet for andet kvartal fra Brøndby IF, der er offentliggjort fredag morgen.

Klubben fra den københavnske vestegn skriver i regnskabet, at selskabets likvide beholdninger per 30. juni 2015 udgør 11,5 mio. kr.

Men Brøndby IF har i tredje kvartal af 2015 ikke modtaget en væsentlig aftalt transferindbetaling, og derfor har selskabet indbragt modparten for FIFA' Player Status Committee, og FIFA' Player Status Committee har påbegyndt behandlingen af sagen.

- Hvis Brøndby IF ikke modtager betaling fra modparten samt ikke opnår sine mål for sponsorsalg i andet halvår 2015, kan der være behov for, at der laves tiltag for at understøtte selskabets likviditetsberedskab, skriver fodboldklubben, som vil vurdere selskabets likviditetssituation, når transfervinduet er lukket.

Det understreges dog af Brøndby IF, at klubben "har tilsagn, der giver tilstrækkelig midlertidig finansiering, skulle behovet opstå".

For nu kan selskabet til gengæld glæde sig over, at nettoomsætningen i andet kvartal er steget til 37,7 mio. kr. mod 29,0 mio. kr. året før - svarende til en stigning på 29,9 pct.

- Den stigende omsætning skyldes omsætningsfremgang på alle kerneforretningsområder, skriver selskabet i regnskabet.

På bundlinjen sparker Brøndby IF stadig rundt til et underskud, idet der i andet kvartal var et negativt resultat efter skat på 8,2 mio. kr. Det er dog en smule bedre end samme kvartal året før, hvor underskuddet lød på 9,9 mio. kr. efter skat.

For helåret 2015 venter fodboldklubben fortsat et underskud før skat på 15-25 mio. kr.

- Ovenstående udsagn om fremtidige forhold er usikre og forbundet med risici. Mange faktorer vil være uden for Brøndby IF's kontrol og kan medføre, at den faktiske udvikling afviger væsentligt fra de forventninger, som indeholdes i rapporten, skriver ledelsen i regnskabet.