Brøndby: Kasi skylder os 45 mio. kroner

Vestegnsklubben halverer underskuddet i første halvår, men har stadig store summer ude at svømme.

Foto: Andreas Beck
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er stadig røde tal på bundlinjen i superligaklubben Brøndby IF, men trods dalende omsætning er underskuddet halveret siden sidste år, fremgår det af klubbens regnskab.

Brøndby skriver i regnskabet, at man mangler at få en betaling på 3,3 mio. kroner fra Kasi Jesper, som skulle være blevet betalt i juni. Klubben skriver, at man har 45 mio. kroner til gode, som man nu vil indlede en forhandling med Kasi Group om at få afregnet.

Ud over tvisten med den tidligere storsponsor risikerer Brøndby også en stor udgift, hvis voldgiftssagen om ubetalte feriepenge går klubben imod. Sker det, risikerer klubben at skulle hoste op med 25 mio. kroner til nuværende og tidligere spillere.

Omsætningen for første halvår endte på 69 mio. kroner, hvilket er knap 8 procent mindre end samme periode sidste år. Faldet skyldes et fald i TV-indtægter og billetsalg på 29 procent og dalende sponsorstøtte. Til gengæld har klubben strammet op på udgifterne og halveret underskuddet, der i første halvår lyder på 6,4 mio. kroner. Der er også fremgang i pølsesalget. Brøndby Food & Mind, der står for kantinedriften på stadion, har 43 procents vækst.

Forventningen til hele 2012 er dog stadig et mindre underskud.

Regnskabet viser også, at klubbens pengekasse er helt tom. Pengestrømmene for første halvår er på minus 177.000 kroner. At Brøndbys pengekasse runger hult, understreges af, at klubben har set sig nødsaget til at optage et lån på 10 mio. kroner hos Cemb Aps, der ejes af klubbens næstformand Benny Winther. Ifølge rygter i sportspressen har klubben helt enkelt haft svært ved at skrabe mønter nok sammen til at udbetale lønningerne, og det er efter sigende baggrunden for lånet fra en af klubbens gamle støtter.

Klubben har haft transfer-indtægter for 3,2 mio. kroner i halvåret. For nyligt blev klubbens stjerne Michael Krohn-Dehli solgt til spanske Celta Vigo for 7,5 mio. kroner, men det optræder først i næste regnskabsperiode.