Brøndby IF lukker helt i om manglende transfersum

Brøndby IF holder kortene yderst tæt til kroppen om en større transferbetaling, som klubben skulle have modtaget i starten af tredje kvartal, men ikke er kommet ind på kontoen.

Brøndby IF holder kortene yderst tæt til kroppen om en større transferbetaling, som klubben skulle have modtaget i starten af tredje kvartal, men ikke er kommet ind på kontoen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Kjærbye
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Klubben oplyser fredag, at det har meldt den pågældende klub til Fifa, som er begyndt behandlingen af sagen.

- Vi kan ikke fortælle noget om, hvilken klub der er tale om. Der er tale om et væsentligt beløb, og der ligger en sag inde hos Fifa, og det er fortroligt, siger Jesper Jørgensen, der fredag er blevet udnævnt som finansdirektør hos Brøndby IF efter tidligere at have været øverste direktør.

Hvis man ser på de større handler, som Brøndby IF har foretaget på det seneste, så solgte klubben i slutningen af juli den finske målmand Lukas Hradecky til Eintracht Frankfurt, hvilket havde en positiv effekt på klubbens resultat på 15 mio. kr.

Tidligere på sommeren solgte klubben stortalentet Nikolai Laursen til PSV Einhoven for et beløb på omkring 10 mio. kr. Og hvis man går endnu længere tilbage afskibede klubben fra Vestegnen sidste sommer angriberen Simon Makienok til den italienske klub Palermo, som gav 17 mio. kr. i kassen.

I forbindelse med salget til Palermo oplyste Brøndby dog, at handlen var skruet sammen på den måde, at der var "aftalt en række performancebetalinger, som kan udløse yderligere betalinger til Brøndby IF".

Finansdirektør Jesper Jørgensen kan ikke sige noget om, hvornår salget med den manglende betaling har fundet sted. Han vil heller ikke oplyse, om det er en hel transfersum, der mangler, eller bare en del af salgssummen. Han erkender dog, at de manglende penge er en stor overraskelse og en streg i regningen.

- Det kommer selvfølgelig som en overraskelse for os. I alle forhold, vi handler med nogen, forventer vi selvfølgelig, at der bliver betalt til tiden, siger Jesper Jørgensen.

Ritzau Finans: Får den her sag jer til at overveje at ændre i den måde, I strikker aftaler sammen, når I sælger spillere?

- Ja, det gør det selvfølgelig, men der findes aldrig nogen garantier i den her verden. Jeg synes, at vi har lavet rigtig mange gode transfers, og det er jeg sikker på, at vi også vil lave i fremtiden, siger Jesper Jørgensen.

Skulle sagen hos Fifa ikke falde ud til Brøndby IF's fordel, har klubben muligvis behov for at få tilført penge. Skulle det blive nødvendigt, har klubben allerede modtaget tilsagn, der giver "tilstrækkelig midlertidig finansiering."

- Jeg kan ikke løfte sløret for, hvad den plan går ud på, og jeg kan ikke fortælle, hvor stort et beløb det er. Men vi regner helt klart med, at der kommer et positivt udfald på den her sag. Skulle der det ikke, så løser vi det, siger Jesper Jørgensen.

Brøndby IF's likvide beholdning, der dækker kontanter og letomsættelige aktiver som aktier og obligationer, udgjorde per 30. juni 11,5 mio. kr. Et halvt år tidligere var den post på 37,3 mio. kr.

Brøndby tjener penge på sponsorer: