Brøndby-chef vil ikke være nikkedukke

Brøndbys nyudnævnte direktør lægger klar afstand til mediespekulationer om, at han blot er indsat på posten for at udføre formand Per Bjerregaards instrukser.

Læs mere
Fold sammen
Frank Buch-Andersen blev fredag på et pressemøde i Brøndby præsenteret som klubbens nye direktør. Han efterfølger den tidligere direktør Herman Haraldsson, der blev sat på porten i juli efter uenigheder med klubbens bestyrelsesformand Per Bjerregaard.

- Jeg er ikke bange for, at jeg bliver nikkedukke. Bestyrelsen har valgt mig til at styre Brøndby, og det har jeg tænkt mig at gøre. Jeg har det sidste ord, understreger Frank Buch-Andersen.

Han peger på to hovedopgaver for Brøndby, der dels skal være Danmarks bedste fodboldhold og dels skal gøres til en god forretning. Og så vil direktøren i højere grad involvere de mange frivillige i klubbens drift. Til gengæld skal aktionærerne ikke vente, at klubben kaster sig ud i nye investeringsprojekter inden for eksempelvis ejendomme.

- Vi leder ikke med lys og lygte efter nye byggeklodser til selskabet. Brøndby har en masse aktiver i forvejen, og det er dem, jeg først og fremmest vil styrke. Jeg vil ikke udelukke, at vi på et tidspunkt kigger på nye investeringsmuligheder, men lige nu handler det om de ting, vi har, siger Frank Buch-Andersen.

Helt konkret overvejer direktøren også en større indsats inden for salg af merchandise.

- Der ligger mange muligheder i salg af merchandise også til jyske fans. Det skal udnyttes, for det kan styrke klubben, forklarer Frank Buch-Andersen.

På pressemødet erklærede Per Bjerregaard sin tilfredshed med, at det nu er lykkedes at lukke direktørhullet efter Haraldsson.

- Frank Buch-Andersen er kendt i klubben og har de fornødne egenskaber, det kræver at køre Brøndby IF, og vi har store forventninger til ham, sagde Per Bjerregaard på pressemødet.

Frank Buch-Andersen sidder i forvejen i bestyrelsen for fodboldkoncernen, men han udtræder af bestyrelsen på fredag i forbindelse med selskabets halvårsregnskab fredag den 14. august.(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )