Brøndby-aktien er steget 80 pct. på en uge

Brøndby-aktien er gået fra den ene yderlighed til den anden i løbet af bare en uge. Sportsøkonom mener, at klubben kan vende tilbage til sin tidligere storform.

ARKIVFOTO 2009 af Frank Buch-Andersen og Per Bjerregaard (th)- - Se RB 17/9 2012 14.36. Brøndby vil indlede en dialog med klubbens tidligere direktør Frank Buch-Andersen, der står klar til at investere 150 millioner kroner i klubben. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012) Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke kun på grønsværen, fodboldklubben Brøndby gennemlever en turbulent periode i øjeblikket. Også på fondsbørsen har Brøndby IF været på en gevaldig rutsjetur.

Efter to timers handel er aktien i dag steget med næsten 17 procent. Det er fjerde dag i træk, at aktien stiger, hvilket betyder at den er røget op med over 80 procent i løbet af den seneste uge - til det højeste niveau i over et år.

Laveste kurs nogensinde

Stigningen sker dog også fra et meget lavt niveau. For en uge siden nåede aktien laveste kurs nogensinde i 9 kroner og 40 ører, da klubben tabte den såkaldte "feriepengesag", som potentielt kan koste klubben op imod 24 millioner kroner.

Siden da har den tidligere Brøndby-direktør, Frank Buch-Andersen - sammen med en gruppe ukendte investorer - meddelt, at de er parat til at redde klubben med en gevaldig kapitalindsprøjtning på op mod 150 millioner kroner. Og det har altså sendt aktien på himmelflugt.

- Det er måske den mest turbulente tid for klubben nogensinde. Den ene dag får klubben et knytnæveslag, den næste dag er der en stor check på vej, siger Jesper Jørgensen, sportsøkonom hos Deloitte til business.dk.

Fodboldaktier oplever store udsving

Han understreger, at Brøndby-aktien også hører til den gruppe af aktier, der ofte bliver udsat for store udsving.

- Fodboldaktier handles normalt meget lidt, derfor er de også meget følsomme for nyheder, både af den negative og positive slags, siger Jesper Jørgensen.

Han mener, at klubben kan rejse sig til fordums storhed igen. Men det kræver naturligvis, at Vestegnsklubben begynder at vinde kampe igen. Og her er penge til at købe nye spillere en nødvendig ressource.

- Der er brug for at finde nogle profiler, der kan gå ind og løfte spillet. Der er mange unge talenter i klubben, men der mangler nogle, der kan gå ind og støtte de yngre spillere, siger Jesper Jørgensen.

I øjeblikket forhandler Brøndby med Frank Buch-Andersen og de øvrige investorer om en kapitalindsprøjtning, der i givet fald vil ske via en aktieudvidelse.

Her er kravet fra investorerne, at klubben gør op med den gamle A - og B-aktiestruktur, der har givet en lille gruppe aktionærer - heriblandt den tidligere bestyrelsesformand, Per Bjerregaard - stor magt i klubben i flere år.