Brøndby-aktien brager op efter Bjerregaard-afsked

Investorerne nærmest hylder weekendens nyhed om, at den mangeårige chef i Brøndby IF Per Bjerregaard trækker sig som bestyrelsesformand for aktieselskabet i fodboldklubben.

Per Bjerregaard trækker sig som formand for aktieselskabet bag Brøndby, men han har stadig sæde i fodboldklubbens magtfulde amatørafdeling og fond. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I lørdags meddelte Brøndby IF A/S, at bestyrelsesformand Per Bjerregaard trækker sig efter årelangt pres og det, han selv betegner som en hetz imod ham i pressen.

Det slår mandag morgen ud på kursen fra børsstart, hvor Brøndby-aktien stiger med 46,7 procent. På en halv time er der dermed omsat for, hvad der normalt svarer til to ugers handel. Aktien handles lige nu i kurs 15,3, der er det højeste siden maj.

Per Bjerregaard trak sig som bestyrelsesformand for at give plads til genopbygningen af Brøndby IF, der blandt andet kæmper med dårlige sportslige resultater og for at finde en ny hovedsponsor. Han sidder dog fortsat i bestyrelsen for Brøndby IFs Fodboldfond og formand for klubbens amatørafdeling, der reelt set kontrollerer magten i klubben.

Efter afgangen blev Steen Lerche konstitueret som ny bestyrelsesformand i aktieselskabet, mens Benny Winther fortsætter som næstformand.

"Der er i høj grad brug for arbejdsro i Brøndby IF i denne tid. Derfor håber og tror jeg på, at min fratræden kan være medvirkende til, at klubbens ledelse får den fornødne og fortjente arbejdsro, så vi snart igen kan se Brøndby IF helt til tops i dansk fodbold," sagde Per Bjerregaard ved sin afsked.

Fodboldforretningen Brøndby IF har længe været under pres. Blandt andet venter klubben lige nu på en afgørelse i en sag om udbetaling af feriepenge til tidligere spillere. En sag der beløber sig til 23 mio. kroner for den i forvejen pressede klub.