Brøndby-aftale på plads: Her er detaljerne

Medarbejdere og ledelse i Brøndby er blevet enige om en lønaftale.

Foto: Torkil Adsersen

Brøndby har taget et stort og vigtigt skridt væk fra den økonomiske afgrund. Ledelsen i den hårdt prøvede klub har - i samarbejde med en advokat - godkendt den aftale, spillerne og de øvrige medarbejdere har sammenstykket.

Dermed har de to parter fundet fælles fodslag om en lønaftale, der sammen med hjælp fra investorer, et salg af gymnasiet på Brøndby Stadion til kommunen og mulighederne for et forlig med Spillerforeningen i den såkaldte feriepengesag, skal redde klubben fra konkurs. Aftalen er i stand i fin tid inden deadline fredag klokken 14.

Sporten.dk erfarer, at aftalen lægger sig meget tæt op af den det forslag Brøndbys medarbejdere hev op af hatten allerede onsdag aften som svar på ledelsens forslag om en permanent lønnedgang på 10 procent og hele 25 procent i de kommende tre måneder. Der er dog små tilføjelser.

I aftalen reduceres medarbejdernes januar-løn med 75 procent. Denne reduktion får medarbejderne tilbage med april-lønnen - efter Brøndbys aktieemission er gennemført.

Tilføjelserne går ud på, at medarbejdernes løn sikres, hvis Brøndby går konkurs inden april måned, hvor pengene, der udebliver i denne måned, udbetales. De sikrer samtidig, at en medarbejder ikke mister de 75 procent af en månedsløn, klubben nu 'låner', hvis han skifter job inden april.

Ifølge sporten.dks oplysninger er der overvældende opbakning og tilslutning til aftalen hele vejen rundt. Der er dog enkelte ansatte, der af privatøkonomiske årsager har sagt nej til aftalen. Det har Brøndby-ledelsen accepteret.

Da sporten.dk fanger Tommy Håkonsson tidligt torsdag aften, er det derfor også en optimistisk Brøndby-direktør, der tager telefonen. Han vil ikke sige, at en aftale er endegyldigt på plads, men han indrømmer, at det peger den rigtige vej.

- Vi er kommet rigtig langt, og nu er medarbejderne gået hjem for at tygge på tingene, fortæller direktøren.

Brøndby er dog ikke reddet med medarbejdernes accept. Med lønaftalen i hånden genoptager Tommy Håkonsson fredag de forhandlinger med Spillerforeningen, som fortsat kan vælte hele Brøndby-læsset. Vestegnsklubben og Spillerforeningen skal nå frem til et acceptabelt forlig i feriepengesagen, inden klubbens overlevelse sikres.

- Vi skal have alle ben på plads, inden vi kan stå. Så for at vi kommer i land med redningsplanen, er det en betingelse, at vi har en aftale med Mads Øland og Spillerforeningen i hus, slutter Tommy Håkonsson.