Britiske Tesco stiger på bedre end ventet julesalg

Den britiske supermarkedskæde Tesco har torsdag formiddag meldt om vækst i kædens salg for første gang i fire år, efter at julehandlen i 2015 viste sig fra sin bedre side.

Den britiske supermarkedskæde Tesco har torsdag formiddag meldt om vækst i kædens salg for første gang i fire år, efter at julehandlen i 2015 viste sig fra sin bedre side. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUKE MACGREGOR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Bloomberg News.

Tescos sammenlignelige salg, like-for-like salg, steg i en periode på 19 uger, der sluttede 9. januar i år, med 0,4 pct. Fremgangen i årets julesalg var uventet, men ifølge Bloomberg News skyldes bedringen, at kunderne har taget godt imod Tescos turnaround-plan, som har medført lavere priser og øget bemanding i butikkerne.

- Dave Lewis' (Tescos administrerende direktør red.) turnaround-plan ser ud til at virke for Tesco, der begynder at give modstand til de hurtigvoksende discountkæder. Udfordringen bliver at fastholde momentet og forblive i spillet, skriver John Ibbotson, der er analytiker hos Retail Vision, i en mail til Bloomberg.

I Storbritannien steg supermarkedets same-store-sales 1,3 pct. fra starten af december og til 9. januar. Samtidig steg volumen af solgte produkter med 3,5 pct.

Tesco meddeler nu, at selskabet er på vej til at nå sine estimater om et driftsresultat for året på omkring 930 mio. pund.

Investorerne tager torsdag pænt imod supermarkedskædens salgstal og belønner aktien med en stigning på 4,2 pct. til 164,95 pence.