Britiske Pearson skærer 10 pct. af de ansatte væk

Pearson, der laver lærebøger, har planer om at reducere selskabets arbejdsstyrke med 4000 stillinger.

Læs mere
Fold sammen

Samtidig ser det ud til, at det britiske selskab ikke formår at indfri analytikernes forventning til indtjeningen, da der blandt andet er aftagende efterspørgsel efter lærebøger.

Nedskæringen svarer til 10 pct. af de ansatte, og de fleste af afskedigelserne skal ske inden udgangen af 2016, oplyser det London-baserede selskab torsdag morgen ifølge Bloomberg News.

Omstruktureringen vil give en forventet besparelse på 350 mio. pund eller 3,4 mia. kr. årligt. Pearson venter et justeret driftsresultat på eller over 800 mio. pund svarende til 7,8 mia. kr. i 2018.

Indtjeningen ventes at falde til 50-55 pence per aktie i 2016 mod 69-70 pence i år, oplyser Pearson. Og det er anden gang på blot tre måneder, at selskabet må skuffe investorerne. Analytikere havde forventet en indtjening per aktie i år på 63 pence, viser et estimat indsamlet af Bloomberg.

Pearson solgte sidste år Financial Times og en andel i Economist fra for at fokusere på lærebøger. Nu vil man bruge 320 mio. pund svarende til 3,1 mia. kr. på at skære i omkostningerne og sætte gang i væksten på sine største markeder.

- Vores konkurrenceevne i de seneste tre år har været stærk, men udfordringerne i vores største markeder har været mere udtalt og varet i længere tid end forventet, siger administrerende direktør John Fallon i meddelelsen, skriver Bloomberg.

Alt i alt er nyhederne dog vand på investorerne mølle, og aktierne i Pearson stiger med små 8 pct. til 709 pence på børsen i London.