Britiske myndigheder presser Carlsberg med deadline

Den engelske børsmyndighed, The Takeover Panel, har sagt til Carlsberg og Heineken, at de inden den 21. januar fremsætter et formelt bud på S&N. (Opdateret 14.38)

Carlsberg forsøger sammen med hollandske Heineken at købe det britiske bryggeri S&N. Fold sammen
Læs mere
Foto: AFP
Presset stiger mærkbart på Carlsberg og Heineken, der nu skal fremsætte et formelt, bindende bud på Scottish & Newcastle inden kl. 12.00 den 21. januar.

Det er det engelske The Takeover Panel, der skal sikre god skik i forbindelse med virksomhedsovertagelser af børsnoterede selskaber, der kræver handling fra konsortiets side, hvis de ønsker at overtage det skotske bryggeri.

Som det er i dag er Carlsbergs bud kun indikativt, fordi de kræver bestyrelsens opbakning til buddet, før det får karakter af et bindende bud.

”Det her lægger selvfølgelig lidt pres på Carlsberg. Nu skal de være konkrete,” siger analytiker Stig Nymann fra Gudme Raaschou til Business.dk.

”Det var et spørgsmål om tid før meldingen kom. Konsortier belejrer jo lidt den virksomhed, de vil overtage. Det er derfor, at The Takeover Pane har den her ret til at sige ”nu går den ikke længere”,” siger Stig Nymann.

Han vurderer, at Carlsberg og Heineken har flere muligheder for at sætte skub i processen og sikre at deres appetit på det skotske bryggeri munder ud i en konkret handel. Et forhøjet bud kan trække bestyrelsen til forhandlingsbordet, som er første skridt, hvis man ønsker dens opbakning.

Carlsberg kan også vælge at ændre buddet og ikke længere kræve bestyrelsens opbakning – men blot håbe på, at aktionærerne er så tilfredse med buddet, at de vil stemme uden om bestyrelsen.