Britisk olieserviceudbyder i kraftigt kursfald

Det britiske olieserviceselskab Petrofac er mandag sendt ud i et stort kursfald oven på meddelelsen om, at et projekt i Nordsøen kommer til at koste selskabet mere, end det tidligere havde regnet med.

Foto: HO.
Læs mere
Fold sammen

Petrofac regner med at få et underskud før skat på omkring 195 mio. dollar for projektet Laggan-Tormore i 2015, hvilket kommer oven i et tab på 230 mio. dollar på projektet sidste år. Dong Energy ejer 20 pct. af Laggan-Tormore feltet, men franske Total ejer de restende 80 pct.

»Den yderligere omkostning, som vi nu forventer, reflekterer vores faste intention om at tildele alle de nødvendige ressourcer til projektet for at leve op til de leveringsforpligtelser, vi har indgået med vores kunde«, fremgår det af en meddelelse fra Petrofac.

»Jeg har aldrig oplevet så svært og udfordrende et arbejdsmiljø«, siger administrerende direktør i Petrofac, Ayman Asfari, om Laggan-Tormore-projektet ifølge Reuters.

Idriftsættelsen af feltet, der ventes at producere 90.000 tønder olieækvivalenter dagligt, er tidligere blevet udskudt fra slutningen af 2014 til 2015.

Laggan-Tormore-feltet ligger 125 km. nordvest for Shetlandsøerne.

På børsen i London ligger aktien i Petrofac mandag middag 11 pct. lavere i 899 pence.

Franske Total har tidligere meldt ud, at selskabet vil sætte sin ejerandel til salg for 1,5 mia. pund.