Britisk oliefirmas aktie skyder 129 pct. op efter genoptagelse

Det britiske olieselskab Premier Oil oplever et enormt rygstød på børsen i London, efter at handlen med aktien er blevet genoptaget oven på et opkøb af det tyske energiselskab E.ON's aktiver i den britiske Nordsø.

Foto: ANDY RAIN. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Handlen med Premier Oil-aktien blev ellers suspenderet den 13. januar, da selskabet bekendtgjorde, at det havde til hensigt at købe E.ON's aktiver i den centrale del af Nordsøen. Premier Oil oplyser, at selskaberne er blevet enige om en rabat på 15 mio. dollar.

Det skriver Bloomberg News.

Opkøbet for 120 mio. dollar, svarende til omkring 825 mio. kr., vurderes at kunne booste Premier Oils nettoproduktion med omkring 15.000 tønder olie om dagen.

Da nyheden om forhandlingerne kom frem, lå handlen til at have en værdi af 140 mio. dollar, hvilket var mere end Premier Oils markedsværdi. Det ville have klassificeret transaktionen som en omvendt overtagelse, hvilket medførte, at Premier Oils aktie blev suspenderet, indtil selskabet havde indleveret yderligere dokumentation til de britiske myndigheder UK Listing Authotity.

Det lykkedes imidlertid Premier Oil at opnå en rabat på 15 mio. dollar, og dermed er handlen kommet under Premier Oils markedsværdi, hvorfor handlen med selskabets papirer er blevet genoptaget.

Premier Oil-aktien buldrer mandag morgen frem med 129 pct. til 43,50 pence på børsen i London.