Britisk handler er blevet anholdt for spektakulært børscrash

Retsopgøret er i gang i kølvandet på det såkaldte "flash crash" i 2010, der fik Dow Jones-indekset til at falde 600 point på få minutter.

Foto: NEIL HALL. Handleren er 37-årige Navinder Singh Sarao. Han står tiltalt for over 22 tilfælde af svig og kursmanipulation, deriblandt for manipulation med råvarepriser og såkaldt 'spoofing'. Fra denne bolig i London drev han sin virksomhed.
Læs mere
Fold sammen

En britisk futures-handler fra London er blevet anholdt af de britiske myndigheder og ventes at blive udleveret til USA, hvor han står anklaget for at have forvoldt det såkaldte "flash crash" i 2010, der fik Dow Jones-indekset til at falde 600 point på få minutter.

Det skriver Financial Times.

Handleren er 37-årige Navinder Singh Sarao, som står tiltalt for over 22 tilfælde af svig og kursmanipulation, deriblandt for manipulation med råvarepriser og såkaldt 'spoofing', hvor en handlende påvirker kursen ved at lægge en ordre ind på en handel og derefter hurtigt trække den tilbage igen.

Det amerikanske justitsministerium vurderer, at Sarao tjente omkring 40 mio. dollar, eller ca. 280 mio. kr., på sine handler i markedet mellem 2010 og 2014.

Det såkaldte "flash crash" d. 6. maj 2010, der varede i få minutter og fik aktier i store selskaber som General Electric og Accenture til kortvarigt at handle til 1 cent stykket under kaosset, var forårsaget af Saraos manipulation med det underliggende marked for futures.