Britisk gyserafstemning: Sådan håndterer du din aktieportefølje

Aktieugebrevet er klar med aktiestrategi omkring den engelske EU-afstemning torsdag den 23. juni. Bliv klogere på, hvordan du som investor håndterer gyser-afstemningen.

Aktieugebrevet er klar med aktiestrategi omkring den engelske EU-afstemning torsdag den 23. juni. Fold sammen
Læs mere

1.Vi ser 80 % sandsynlighed for, at der bliver (måske et snævert) flertal for et Remain, altså at UK bliver i EU.

2.Med dette udfald ser vi fredag morgen/formiddag aktiemarkederne stige 3-5 % og måske vil den positive stemning fortsætte mandag-tirsdag næste uge.

3.Den umiddelbare markedsreaktion bliver muligvis meget kraftig på grund af et short squeeze, hvor de professionelle investorers short positioner skal afvikles. Stiger markedet meget hurtigt mere end 5 %, ser vi det som en oplagt salgsmulighed, hvor aktieandelen vil blive reduceret i Pensionsporteføljen.

4.Stiger markedet stille og roligt vil den positive stemning kunne fortsætte ind i næste uge. Herefter – og måske tidligere – vil markedet begynde at fokusere på andre problemstillinger, eksempelvis en svag europæisk økonomi, vigende overskud de kommende kvartaler i de børsnoterede selskaber, en kommende renteforhøjelse fra USA og måske allerede nu usikkerhed om – og nervøsitet over – at Trump kan blive den næste amerikanske præsident.

5.Ved et Remain ser vi begrænsede muligheder for at centralbankerne vil øge de pengepolitiske stimulanser eller nedsætte renterne til endnu mere minus i Europa og fra plus til minus i USA.

6.Vi ser 20 % sandsynlighed for et Brexit, altså at UK forlader EU, eventuelt med et begrænset flertal.

7.Ved et nej kommer der et større kursfald på de internationale aktiemarkeder. Det kan blive på 10-20 %

8.Vi forventer, at både den europæiske og amerikanske centralbank har forberedt offentlige meldinger, som skal berolige markederne, evt. med yderligere opkøb af værdipapirer, herunder aktier og erhvervsobligationer, og måske renteinitiativer. Det vil i hvert fald løfte aktiemarkederne kortvarigt og dæmpe kursfaldet en del. Vi forventer ikke, at den type udmeldinger fra centralbankerne kan gøre andet end at dæmpe de kommende ugers kursfald.

9.Vi holder 20 % af kapitalen i Pensionsporteføljen i likvider over valgdagen for at kunne sætte pengene i spil.

10.Ved et nej vil vi straks fredag morgen sælge 3 af de 8 aktier, vi har i Pensionsporteføljen, og vi vil investere 50 % af kapitalen i Bear DAX x2, så vi neutraliserer eventuelle generelle kursfald som måtte sende aktiemarkederne ned. Pensionsporteføljen har fortsat ret defensive papirer i porteføljen, som ikke vil blive udsat for de største kursfald. Pensionsporteføljen ligger i år med et afkast, som p.t. er en del bedre end C20 indeks.

11.Ved et hurtigt kursfald på 15-20 % vil vi trinvist begynde at genkøbe og gå ud af Bear DAX X2.

Følg med i AktieUgebrevet i tiden efter den engelske afstemning om, hvordan vi handler i porteføljerne. Abonnenter får både mail og SMS straks, når der handles i porteføljerne. Abonnement tegnes her.