Brexit ændrer ikke udsigterne for H+H på den korte bane

Da H+H International sidste år satte punktum for 2015, var det med Storbritannien som det klart vigtigste enkeltmarked.

På den længere bane er det store spørgsmål, om briternes brud med EU vil få indflydelse på aktivitetsniveauet både i Storbritannien og i resten af Europa. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ivan Kruk

Derfor kan den britiske folkeafstemning og ønsket om at forlade EU også på sigt få væsentlig betydning for porebetonproducenten, der dog her og nu ikke regner med større effekter for byggeriet. Også morgenens pundsvækkelse kan indeholdes i forventningerne til 2016.

»På den korte bane tror vi ikke, at det vil betyde så meget for aktivitetsniveauet i byggeriet, der er meget højt i øjeblikket og influeret af støtteordninger for at holde gang i byggeriet. Så der er meget store ordrebeholdninger, som vi ikke tror påvirkes på den korte bane,« siger administrerende direktør i H+H Michael T. Andersen til Ritzau Finans.

På den længere bane er det store spørgsmål, om briternes brud med EU vil få indflydelse på aktivitetsniveauet både i Storbritannien og i resten af Europa.

»Og det er for tidligt at sige noget om endnu,« siger Michael T. Andersen.

I 2015 stod det britiske marked for 49 pct. af H+H's samlede omsætning og en større andel af indtjeningen. Der er dog tale om et stort set lukket kredsløb, da H+H også producerer i Storbritannien, og omkostningerne forbundet med det britiske salg derfor også er i pund.

Men en svækkelse af pund på 5 pct. over for den danske krone koster en del af overskuddet.

»Det har selvfølgelig en indflydelse, men det er ikke noget, der giver os anledning til at ændre vores forventninger,« siger Michael T. Andersen og uddyber om pundsvækkelsen.

»Det er et mindre encifret millionbeløb, det vil betyde for os i år.«

H+H venter i 2016, at driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, vil lande i intervallet 190-210 mio. kr. Desuden ventes en organisk salgsvækst på 3-4 pct.

Det britiske marked har udviklet sig meget positivt for H+H i de senere år, da manglen på boliger har fået den britiske regering til at etablere støtteordninger. Samtidig har priserne på porebeton udviklet sig gunstigt.